Tedaş

Halo16

Üye
Katılım
29 Haz 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar çalıştığım şirkette iki tane hat var biri idaribinayı besleyen harici bir hat diğeri ise kendi trafomuz trafo 1000 kva gücünde geçenlerde gazlı ayırıcımız arızalanması sebebi ile trafomuzu uzun bir süre seksiyonerden açarak kullanım dışı bıraktık tedaş ın elemanları sayaç okumaya gelince saat hiç ilerlemediği için sıfır sarfiyata karşılık 524 ytl trafafo kaybı parası çıkarttılar bunun çıkmaması için tedaşa dilekçe verip elektriği kestirmememizi söylediler bizde 94 ytl verip elektriği kestirdik ancak daha sonra açtırmak için çağırdığımızda bizim elektriğimizi kestirmememize gerek olmadığına çünkü 1000 kva gücündeki trafoların trafo kaybı olmayacağını söylediler yani bize haybeden 600 ytl ödettiler ancak böyle bir durumda ne yapmam gerektiği konusunda aydınlatıcı tam bir bilgi alamadık ve bu ödediğimiz paraları geri alma durumumuz varmı bana yardımcı olurmusunuz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1000kVA gücündeki trafonun ölçümü yüksek gerilim tarafından olur. Bu durumda da faturada trafo kaybı olmaması gerekir. Bu işte bir terslik var. Sanırım bu sayaç endeksörünün işgüzarlığından (işi bilmediğinden) kaynaklanıyor.
Olay çözüme ulaşırsa, yatırdığınız parayı sonraki faturadan kestirebilirsiniz. Bu tedaşın da işine gelir.
 
yani fabrika çalışmadığı zamanlarda tedaştan elektriği açma ve kapattırmaya gerek yokmu
açma kapama parası vermememizmi gerekiyor?
 
Bu işlemi genelde tarımsal sulama tesisteri yapar. Sebebi de şu: Kışın sulamanın yapılmadığı dönemde (trafo çalışmadığı halde) tedaşa trafo kaybı vermemek için. Çünkü onların ölçümleri AG tarafından.
Ama sizin ölçümünüz yüksek gerilim tarafından. Yani sayacınız trafonun kaybını da kaydeder zaten. Mantık olarak tedaşa dilekçe verip elektriği kestirmenizin sebebini anlayamadım.
Bu bağlı bulunduğunuz tedaş işletmesinin bir uygulaması olabilir. En doğrusunu oradaki görevli yetkililer bilir. Eğer tadaşta tanıdığınız varsa size yol gösterecektir. Bu gibi durumlarda fazla kimse muhattab olmak istemez müşteriyle çünkü.
 
hocam arkadasın trafosu a.g değildir muhtemelen o.g. dir ve hiç endeks ilerlemediğinde dediği gibi bir para cıkar. endeksör istesede trafo kaybı giremez. o programsal bir konudur o abone o.g. olcumdur ve hiç endeks ilerlememesi olması bir probleme işaret olduğundan (arıza v.b gibi) makina otomatik olarak gücü oranında yazar. arkadas istese de parasını geri alamaz. herkes bunu bilmez ama bu sistemden kaynaklı trafosu kullanımda görünen bir abone primer ölçümde sıfır endeks tuketiyor gözükürse 600 kusur fatura geliyorsa 1 puan dahi bir tuketim olsa idi o fatura cok dusuk gelecekti
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst