Tedaş poz

Merhabalar bir kamu kurumunda çalışıyorum trafo merkezi yaptırıyoruz ölçü hücresi için Tedaş pozunun ödediği 100 In için fakat bizim kullanacagimiz 800 In olucak müteahhit aradaki 700 In lik farkı istiyor Zaten Tedaş pozunda da ödemem gerektiğini söylüyor ve 31.1 ile başlayan pozlardan oduceksin diyor fakat bulamadım ve nasıl yapicam anlamadım yardımcı olabilecek varmı şimdiden teşekkürler

Amp'de pozun analizinde "projesine uygun" ifadesi var. Akım ve gerilim ölçü hücresi pozu içeriğinde tüm bileşenler olduğu için ödemek zorunda olmadığınızı düşünüyorum.

Farklı bir durum olsa idi analiz yapardınız, azalan-artan mukayeseli keşifte oluru varsa değerlendirirdiniz.

Amp'de pozun analizinde "projesine uygun" ifadesi var. Akım ve gerilim ölçü hücresi pozu içeriğinde tüm bileşenler olduğu için ödemek zorunda olmadığınızı düşünüyorum.

Farklı bir durum olsa idi analiz yapardınız, azalan-artan mukayeseli keşifte oluru varsa değerlendirirdiniz.
1748443047753.webp

Merhabalar bir kamu kurumunda çalışıyorum trafo merkezi yaptırıyoruz ölçü hücresi için Tedaş pozunun ödediği 100 In için fakat bizim kullanacagimiz 800 In olucak müteahhit aradaki 700 In lik farkı istiyor Zaten Tedaş pozunda da ödemem gerektiğini söylüyor ve 31.1 ile başlayan pozlardan oduceksin diyor fakat bulamadım ve nasıl yapicam anlamadım yardımcı olabilecek varmı şimdiden teşekkürler
800 In gerekçesi nedir ?

Merhabalar 800 İn gerekçesi hücre kısa devre kesme akımı 16 KA dolayısıyla içindeki akım trafosununda bu akımı taşıması gerekiyor kullanacağımız akım trafosu 20/5 16000/20=800 İn bundan dolayı da üretici bu farkı alıyormuş

Aslında dediğiniz gibi bir durum var trafomuzu 630 KVA dan 1250 KVA ya çıkardık ve bunu keşif artışı ile vereceğiz biraz inceledim baktım Tedaş in katsayıları kısmından anladığım 800 İn için 2.80 ile carpmam gerektiğini düşünüyorum yani sadece 20 /5 akım trafosu malzeme bedelini 2.80 ile çarpıp montaj bedelinide ekleyerek bir analiz yapicam sanırım

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri