Tedaşın Yüksek Gerilim Vermesinden Dolayı Cihazlarım Yandı!

Kelesh

Üye
Katılım
25 Ara 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
merhaba bu konuyu nereye açacağımı bilemedim. hatta bu foruma uygun mudur onu da bilmiyorum fakat meslektaşlarımın bu konuda fikir sahibi olacaklarını düşündüm.

hatay'ın payas beldesinde elektrik sağlayıcımız tarafından bu sorun sıkça karşımıza çıkmakta. elektrik kesildikten sonra tekrar elektrik verdiklerinde bazen ani yüksek gerilimler meydana geliyor. zamanında da yanan cihazlarımız vardı fakat bu seferki kadar maddi hasara neden olmamıştı. 2 klima ve 1 buzdolabımız bu hatadan dolayı tahrip oldu.

şimdi merak ettiğim konu şu. elektrik sağlayıcımız hukuki olarak bir hakkımız olmadığını savunuyor. acaba gerçekten bu hasarı onların karşılaması mümkün değil mi? başvurabileceğimiz bir hak ihlali yok mudur?

ve bir daha böyle bir şey başımıza gelmemesi için evimizde nasıl bir koruma cihazı kullanmalıyız? teşekkür ediyorum.
 
tedaş tabi hukuki yönden hakkınız olmadığını savunacaktır. konu mahkemeye gitse bilirkişi sizin lehinize rapor hazırlar. aşarı gerilim koruyucuları vardır onları kullanabilirsin.
kolay gelsin.
 
Elektrik şebekesinin durumu hakkında standartların dışında olduğunu açıklayan bir rapor yazdırın zararınızı ispatlayın verin mahkemeye. Ayrıca Regülatör kullanmanız, elektrikli cihazlarınızı aşırı gerilimden korumaya yardımcı olur...
 
peki o gün olan elektrik dalgalanmasının analizini koymamız gerekmez mi rapora? aşırı gerilim verdiklerini belgelememiz gerekmiyor mu? teşekkür ediyorum
 
peki o gün olan elektrik dalgalanmasının analizini koymamız gerekmez mi rapora? aşırı gerilim verdiklerini belgelememiz gerekmiyor mu? teşekkür ediyorum

öncelikli olarak elektrikli alet yada cihazlarınız yanmasının sebebi alet/cihaz teknik servisince yapılacak bir inceleme sonucunda size bildirilir. Sizde bu raporla mahkemeye başvurabilirsiniz ve kesinlikle haklısınız elektrik sağlayıcınızın dediğine takılmayın. Arkadaşın dediği gibi gerilim düzenleyici ( regülatör) alırsanız sizin için bu tip sorunların üstesinden gelebilirsiniz.
Saygılarımla
 
Regülatör alma imkanınız yoksa Entes firmasının GKRC-M2 adlı düşük/yüksek gerilim koruma cihazı var. Evinizin elektrik panosuna bu cihazdan taktırarak elektrikli cihazlarınızı koruyabilirsiniz. Cihazın yaklaşık fiyatı 35-50 tl aralığında olması lazım. Geçmiş olsun.
 
ilginize ve cevaplarınıza çok teşekkür ediyorum. dediğiniz gibi entes marka koruma cihazını takacağım. saygılarımla
 
Bizdede aynısı olmuştu monitör patladı zaten eskiydi, çamaşır makinası haşat oldu onu gelip aldılar tamir ettirdiler 3 ay sonra yeniden bozuldu, kendi paramızla yenilerini aldık. En mantıklısı düşük-yüksek gerilim koruma cihazı almak ya da uğraşırım diyene elektrikler gittiğinde sigortaları indirmek.
 
daha önce aynı şey başımıza geldi ve binada oturan lar ve bazı mahalle sakinleri tedaş ı mahkemeye verdiler ve 2 ay geçmeden mahkemeyi kazandık tedaş yanan malların tespitini yaptı yapılan varsada kes,len fatıralarına göre para ödedi.bence mahkemeye giderseniz kazanırsınız...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst