TEDAŞ ve MERKEZİ SAYAÇ İSTEĞİ ?

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
Mrb Bir pazar yerinde 100 tane tezgah var hepsinin kendisine ait ön ödemeli kontürlü sayaçı var.. Ama tedaş trafo ile ilgili ön ödemeli sayaç olmasına rağmen tek bir merkezi sayaçtan ölçüm yapmak istiyor. ve bunu şart koyuyor.. NEDEN? ve bu merkezi sayacın yeri olarakta ya trafoya ya trafonun AG panosu seçeneği varken trafonun AG panosu olsun diyor... Neden ? bu merkezi sayaç isteği neden ve neden AG Panosu ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
pazar yeri belediyenin ama yük kiracıların üzerinde tedaş elektriği belediyeye satıyor. belediye ise ön ödeme sistemine göre pazar yeri esnaflarından tahsil ediyor. ölçümün hat başında olma sebebini diğer arkadaşlar cevapladığı gibi ölçüm enerji alınacak noktaya ne kadar yakınsa risk de o kadar azdır. hatta ölçümün hat başında olması kolon hatlarından harcanan elektriği de hesap eder.
 
Merhaba
Elektrik alınırken verilen şartı tam bilmeden konuşmamız doğru değil .
soru ve bilğilendirilmelerden eksiklikler var .
Amaç elektrik kaçak kullanımı anlamak kısmen , enerji kayıpları ve en önemlisi bu durum olduğunda müdahalesi kolay olsun diye .

Kolay Gelsin .
 
Kaçak kullanımın önüne geçmek adına belediyelerde verilen toplu faaliyetlerde (pazar yerleri, segi yerleri, sıralı çardaklar, standlar v.b.) tek bir abonelik yapılır ve tüm enerji buradan faturalandırılır. Ön ödemeli sistem olsa bile sayaç ölçü devresi dağınık olacağından ve sayısı çok olacağından sayaç öncesinden kaçak yapılma ihtimali yüksek. Ayrıca perakende şirketlerinin abone tarife gruplarında böyle bir tarife de yok. Sadece pazar yeri olarak abonelik verir, projesine göre dağılımını yapar. Aksi bir durumada ne sayaç öncesine ne de sayaç sonrasına izin verir. Ki zaten sayaç sonrasındaki ön ödemeli sayaçlar sadece süzme sayaç görevi görmektedir. Yüklenen kontör karşılığı enerji geçişine izin vermektedir. Bu durum şu açıdan da değerlendirilebilir. Belediye tedaştan elektrip alıp kontörle elektrik satmakta mıdır? Perakende lisansı mı var belediyenin? Bu illegal durum protokollemi yapılıyor?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst