Tavuk Çiftlikleri İçin Sistem Düşüncesi?

katana

Üye
Katılım
25 Ara 2006
Mesajlar
591
Puanları
6
Gecen sene istenilen ve fazla ciddiye almadigim bir sistem istegi var idi. Su an yeniden gundeme geldi ve ben uzerinde calisip calismamakta kararsizim. Bu konuda onerilerinizi almak isterim.

Sistemin kabaca sekli soyle olacak;
Tasinabilir, kucuk bir tarti platformu, rastgele ornekleme seklinde ciftlik icinde ki civciv veya tavuklarin 1 gr hassasiyetle tartimini yapacak ve merkezi panoya log dosyasi icin gonderilecek. Merkezi panoda zaman damgasi ile loglanacak ve geriye donuk log dosyasi incelenebilecek. Istenilirse uzerinde ki yazicidan txt seklinde anlik dokum alinabilecek.
Nem ve isi sensorleri merkezi panoya kablosuz olarak baglanabilecek ve log dosyasinda bunlarda incelenebilecek. Merkezi pano uzerinde isi ve nem icin farkli alarm seviyeleri kurulabilecek ve alarm verdirilebilecek, sisteme GPRS modul eklenebilecek ve uzak terminal seklinde dosyalar baska bir lokasyona transfer edilebilecek veya set degerleri uzaktan degistirilebilecek, alarmlar sms veya sesli arama seklinde alinabilecek.

Fikirleriniz nedir? Boyle bir urune ihtiyac var mi? Strateji nasil olursa herkesin menfaatine bir ticaret mumkun olur? Fiyat araligi ne olmalidir?
 
Sistemi bir bütün olarak düşünürseniz pazarlaması zor sürümü az olur, üretilmiş markalı ürünler arasında da rekabeti zor.

sistemi modüler biçimde düşünürseniz senkronizasyonu'nu sağlaya bilirseniz farklı konum ve alanlarda kuplaj yapılabilir modüllerin konbinazasyonlarından farklı alanlarda kullanım ve sürüm olabilir.birçok otomasyoncunun modül ,modül kullanabileceğini düşünüyorum .

Maliyet faktörünü de emsal ürünlerle mukayese etmeli çin emsallerinin dez avantajları giderilip sizin ürünlere + olarak eklenebilinirse pazar otomatikman size yönlenir .
 
merhaba bende bu ara plc mı yoksa hazır bır sıstem kursam dıye bır arastırma yaptırdım plc daha sonradan modıfıye edılebılır bır sıstem ancak ılk kurulum malıyetı hazır sıstemlere oranla 2 katı kadar fıyat farkı su an baslangıc olarak emko nun epc1 uygun olabılır veya ut modellerı
 
Emko EPC-X Serilerini ekli kullanım kılavuzundan inceleyebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • TUR EPC_X 02 V03 07_13.pdf
    1.8 MB · Görüntüleme: 16
gsm modül kullanarak ılk piyasa yoklaması için elektrık kesıldı fanların kontrolü sicaklik ve nem var koymamıştım rağbet olmadı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,448
Mesajlar
917,687
Kullanıcılar
450,388
Son üye
ozkanhatira

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst