Tavandan tek kablo geliyor

Katılım
23 Tem 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle teknik konularda çok bilgi sahibi olmadığımı söyleyerek başlayayım. Sorunum şu;

Yeni bir eve çıktım. Antrenin bulunduğu yerin duy ve lambasını takmak istediğimde faz veya nötr hangisi olduğunu bilmediğim bir kablonun olmadığını (yani tavandan tek kablo geliyor) farkettim. Elektrikçi bir arkadaş duvarı kırararak getiririz tarzında absürt ve pahalı bir şeyler söyledi. Bu durumu en kısa yoldan nasıl çözebilirim? Anahtardan kablo uzatıp kenara bir lamba taktırabilir miyim? Bilgi verirseniz sevinirim...

Not: Yazdıklarım çok amatör geldiyse kusura bakmayın. Dediğim gibi çok bilgili değilim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
merhaba, tavanda bulunan kablo boru içerisinden mi geliyor öncelikle bunu en önemli olanı.;)
 
evet borunun içinden 1 tane kablo geliyor. Diğer kablonun ucu görünmüyor baya sağlam koparmışlar sanırım.
 
Merhaba
Duvar kırmaya gerek yok. Boru içindeki kablonun diğer ucu duvardaki buat içindedir. Tavandan sarkan kabloyu kılavuz olarak kullanıp 2 tane yeni kablo çekilip bağlanabilir.
 
Boru tıkalı olmasaydı onu kopartan adam o kadarını düşünürdü :D,
Dediğiniz gibi boru tıkalı değilse kılavuza da gerek yok tek kabloya iki kabloyu tavanda bağlar buattan tek kabloyu (diğeri görünüyorsa ikisini birden) çeker işi bitirirsin.
Yine de imkansız değil dediğinize %1 ihtimal verelim...;)
 
Son düzenleme:
Duvarı kirariz diyen elektrikçin önce ağzını kırmak lazim. O kablo kullanılarak iki kablonun çekilebileceğini dusunuyorum ama takılmaması için kalınlık oluşturmayacak şekilde güzel bağlanması lazım.
 
İş hayatına başladığım ilk yıllarda bu işlerin şefliğinin yanında ameleliğini de yaptım. Biryerde tek kablo varsa, kablolar yerinden oynamıyorsa o boru tıkalıdır. Bazı ustalar tünel kalıp işlerde beton atılmadan önce tıkanma olayı yaşamamak için kablo çeker. Bazıları kalıplar söküldükten hemen sonra beton tazeyken çeker.
Kablo oynamıyorsa veleddalin amin demektir
 
Hocam olay mahali şöyle:
55844
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst