Tavandaki beton altı elektrik tesisatı nasıl bulunur ?

Katılım
30 Kas 2023
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
Herkese iyi günler. Evim’e içeriden eps ısı yalıtımı yapacağım fakat tavandaki beton altındaki elektrik tesisatını nasıl bulacağımı bilmiyorum. Bu konu çok önemli çünkü bir çok dübel ile sabitlemem gerekiyor kendime ve tesisata zarar vermemem gerekiyor. Nasıl yapabileceğim hakkında fikir verebilecek değerli insanlardan yardım talep ediyorum.
 
Duvarlarda bulunan pano genelde 1-2 adet bulunur, buatlar ise fazlasıyla bulunur, buatlardan tavandaki lamba/avize vb. duylarına kuş uçuşu hat belirleyerek tahmin edebilirsiniz. Siz yinede tavanlardaki duylara gelen tesisat borularının ucuna bakın, yönetmelik yasak demesine rağmen kontrolkalemi/pense elektrikçileri tavanda duydan duya tesisat borusu döşeyenler olabilir, kolay gelsin.

Fotoları inceleyiniz; https://www.google.com/search?q=ele...w&biw=1366&bih=625&dpr=1#imgrc=9nGPcK3lrPp5HM
 
Çeşitli tip kablo takip cihazları var.
Onlar yararlı olabilir ! belki.
Peki bu cihazlar tavanda beton içindeki demirlerede tepki vermez mi ? Ayrıca öneri olarak hangi marka modeli satın alabilirim ?
 
Peki bu cihazlar tavanda beton içindeki demirlerede tepki vermez mi ? Ayrıca öneri olarak hangi marka modeli satın alabilirim ?
Şu an bulunduğum yerde merdiven yok, duvarda denedim, tavanda deneyeyim tavsiye üzerine bir multimetre almıştım, sonucu paylaşırım.
Multimetrem ; mt108t multimeter
Üzgünüm, mesajım silinsin, multimetre duvarda dahi bu işe yaramıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst