Tavan vantilatörü halojenden lede geçiş

theCENK

Üye
Katılım
14 Mar 2012
Mesajlar
9
Puanları
1
Merhabalar, Benim yaklaşık 20 yaşında ama sağlam bir tavan vantilatörüm var. uzaktan kumandalı ve dimmerli. Fakat orijinalinde aydınlatma için çubuk halojen kullanıyordu. Bunca yıl aydınlatma için düzenli olarak kullanmadım fakat oda değişikliği yaptım yeni yerinde aydınlatma için kullanmak durumundayım. Çubuk halojeni çıkarıp E27 seramik duy taktım.
Led ampul taktığımda aydınlatma kapalı iken led hafif yanıyor ve göz kırpıyor. Açıkken sorun yok, dimmer de çalışıyor. Halojen ampul veya eski filament ampuller de sorun yok. (Fakat onlar da çabuk ölüyorlar) Bu sorunu nasıl çözebilirm. Aradaki tek fark filamentin direnci diye düşündüm. Bunun için duya direnç mi takmalıyım. Bilemiyorum açıkçası. Yardımınıza ihtiyacım var sayın ustalarım...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
lamba tesisatında faz anahtardan geçmediyse böyle oluyordu cfl de ledlerde dimmer uyumu yoksa oluyor dimmer uyumlu led bak.
cevap için teşekkürler. anahtara bakarım ama önceki kullanımda led ampul kullandığımdan çok ihtimal vermiyorum. cfl ile floresan'ları mı kastettin. Piyasadaki led ampullerin bilindik markalarda hala dimmer özelliği olmayan led ampul var mıdır?
 
cevap için teşekkürler. anahtara bakarım ama önceki kullanımda led ampul kullandığımdan çok ihtimal vermiyorum. cfl ile floresan'ları mı kastettin. Piyasadaki led ampullerin bilindik markalarda hala dimmer özelliği olmayan led ampul var mıdır?
kompak florasan lambanın ingilizce kısaltması bizim evde sigorta kutusunda faz,notr karışmış yıllarca sigortalar notr girilmişti bütün düğmelere notr gelmiş oluyor faz kesilmeyince florasanlar karanlıkta parlıyordular.
 
Merhaba, ampulü anahtarlayan kart üzerinde anahtarlama elemanına paralel bağlı bir kondansatör olabilir. Bu kondansatörü iptal ederseniz düzelebilir. Ama kartın detaylı resimlerini paylaşırsanız çeşitli çözümler önerenler olacaktır.
 
Lamba üzerine yoğunlaştık ama bu dimmer vantilatörün hız ayarı için mi yoksa lambanın parlaklık ayarı için mi? Neyi kontrol ediyor bu dimmer?
 
Lambanın parlaklık ayarı için kullanılan dimmer dan bahsedilmiş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst