tarih saat derece gün gösteren devre sorunu

azat_

Üye
Katılım
26 Ara 2013
Mesajlar
264
Puanları
1
s.a arkadaşlar 2X16 LCD panelde tarih saat derece ve gün gösteren bir devre yaptım devre çalışan bir devredir daha önce biçok kez yaptıpğım bir devredir ama bu seferde saat ve derece kısmında ki bilgiler ortadan kesik şekilde görünüyor acaba neden olabilir ne yapma lazım bir türlü çözemedm ??


yn5V89.jpg
 
Lcd nizin board ile olan elektriksel bağlantısını sağlayan plastik bir iletken mevcuttur. Sanıyorum bu iletkende yada temas noktalarında bir sorun var sanıyorum. O yüzden bir satır çalışmıyor.

Devrenizde sorun olduğunu sanmıyorum. Sorun lcd ekranınızda olduğunu düşünüyorum. Elinizde varsa başka bir lcd ile denemenizi öneririm.

Kolay gelsin.
 
valla LCD yi sıfır aldım sipariş üzerine çalıştığım için ve pahalı parçalar olduğu için fazla alamıyorum yani elimde başka LCD yok ayrıca Lcd nizin board ile olan elektriksel bağlantısını sağlayan plastik bir iletken mevcuttur. Sanıyorum bu iletkende yada temas noktalarında bir sorun var sanıyorum burda nedemek istediğinizi pek anlıyamadım ???
 
Serkan beyinde belirttigi uzere sorun lcd kaynakli gozukuyor.Serkan beyin bahsettigi plastik iletken lcd yi cevreleyen siyah metal cercevenin altinda kaliyor. Lcd nin ustunde ve altinda olmak uzere iki tanedir. Devre kartinin alt kisminda metal cercevenin uclari vardir capraz egik sekilde dururlar. O ayaklari duzeltip metal cerceveyi cikarirsaniz bahsedilen plastikleri gorursunuz.
 
Satıcıyla irtibata geç, ama önceden soketli yapı kullansaydın satıcı sorun çıkaramazdı, resimde görülen eğik siyah dikdörtgenleri düzeltirsen lcd yi tutan çerçeveyi rahatça çıkarırsın.
imagestgfr.jpeg
 
valla daha önce hiç LCD panel sökmedim. LCD panele erkek spket lehimledim kartada dişi soket LCD paneli o skete takıyorum genelde böylle kullanırım ama bilmiyorum şimdi nasıl yapsak ???
 
İade etme imkaniniz varsa iade edin yoksa sokun silip tekrar takin sansinizi denemis olursunuz.
 
İade etme imkaniniz varsa iade edin yoksa sokun silip tekrar takin sansinizi denemis olursunuz.


direnç.net den aldım yeni aldım daha 1 hafta olmadı email attım az önce olmazsa yarında ararım teşekkür ederm yardımlarınız için...
 
Zorluk cikaracaklarini sanmam ama simdi geri alirken kargo ucretini odemeni isterler birde yenisini gonderirken kargo odetirlerse iadenin anlami kalmaz. Kendisi zaten 15-20 tl civarinda sanirim.Eger sorun cikarirlarsa burada paylasin bende oradan urun aliyorum ona gore davraniriz.
 
Son düzenleme:
Zorluk cikaracaklarini sanmam ama simdi geri alirken kargo ucretini odemeni isterler birde yenisini gonderirken kargo odetirlerse iadenin anlami kalmaz. Kendisi zaten 15-20 tl civarinda sanirim.Eger sorun cikarirlarsa burada paylasin bende oradan urun aliyorum ona gore davraniz.



valla usta adamlar zorluk çıkardılar nerdeyse karşımda muhatap bile bulamadım sizden sonra akiam hemen email yolladım adamlara hatta ürünün resminideçekip yolladım sabah okula gittim geldim azönce baktım hiçbir şekilde geri dönen olmadı. telefon çatım hemen adamlar nerdeyse beni suçlu çıkaracaklar arkadaşlar çok ayıp ettiler doğrusu işte efendim stoğa girerken arıza kontrolleri yapılıyormuş işte efendim lehim yapmsaydım geri alırlarmış bende dedim ki beyefendi lehim yapmadan nasıl anlıyacaz çalışıp çalışmadığını ben öğrenciyim 2.sini alacak durumum yok dedim. tekrar başka bir email adresine yolladım arızalı LCD panelin resmini allah kahretsin ne yağacaz usta şidi ?? orda tanıdığı olan kimse yo mu forumdan ??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst