Tarımsal ilaçlama için makine imalatı yardım

ceyran_41

Üye
Katılım
8 Ara 2007
Mesajlar
292
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba sayın ustalarim sevgili arkadaşlarım.Projemde sabit debiyi yakalayabilmek için bir devre tasarlamak istiyorum.Öncelikle sistem pompasi dc motor olacak bir flowmetre ile akışı hem ölçmek hem de set ettiğim akış miktarini oransal vana ile kontrol etmek istiyorum. Daha sonra bu akışkan nozzeldan cikacak. Şimdi öncelikle boru hatti 20mm basıncı tam bilememekteyim.bana bir flowmetre bir oransal valf lazım seçimi nasil yapmaliyim flowmetre ile direk oransal valfi surebilirmiyim.pompa ve dc motor gucu ne olmali.Tabiki sistem maliyeti de çok önemli .Her türlü fikirlerinizi bekliyorum.Simdiden teşekkür ediyorum.
 
Teşekkürler Kazım Bey
Öncelikle ben sistemi oturtmak istiyorum yani pompa debimetre oransal valf yerleşimlerini tespit edip ona göre malzeme seçmeliyim
 
Selam,

Herşey hazır aslında. Flowmetre analog çıkış veriyordur. Bunu analog girişli bir plc ye tanıtın. Oransal da analog çıkışlı ise bunu da plc kontrol edecektir. Geriye kullandığınız plc için PID fonksiyonunu kullanarak kontrol etmek kalıyor. Çoğu plc de hazır pid bloğu var. Flowmetreyi oransal valfe takarak pek kullanamazsınız. Bir kontrol bloğu yok çünkü.

Analyzer
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst