Tableti bataryasız çalıştırmak?

hayme

Üye
Katılım
13 Şub 2007
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
windows işletim sistemli onda tablet var, tek micro usb girişi olduğu ve bataryası yetmediği için, aynı anda hem şarj hemde mause bağlıyamıyorum.
Tabletin 3,7V bataryasını çıkartıp, 3A voltaj regüle devreside satın alarak 2amperlik telefon şarj cihazına bu devreyi bağladım ve çıkışını 3,9V ayarladım. bataryanın +/- uçlarının sökülü olduğu ince bir devre var, onu sökmeyerek 3,9V bağladım fakat tablet açılmıyor. denemeler sonrası bataryayı bu+/- ye paralel deydirdiğimde tablet açılıyor, fakat devreden çektiğimde kapanıyor. Açılırken fazla akım çekse bile, açıldıktan sonra, 3,9V devam ederken bataryayı çektiğimde yine kapanıyor. Nerede hata yapıyorum? Yada enerjiyi batarya gibi gösteren / çeviren devre varmıdır?
 
Micro usb deki 5v ve - girişine uygun yerden kablo bağlayın.o şekilde çalıştırın
 
usb.png
 
Micro usb deki 5v ve - girişine uygun yerden kablo bağlayın.o şekilde çalıştırın
Mikro usb soketi bir tane, hem şarj hemde mause bağlanabilen tek soket var. şarj bağlarsam mause bağlayamıyorum.
bu kablodan ali expresten aldım, yanındaki oklu çeltiği otg ye çevirdiğinizd emause çalışıyor şarz etmiyor, charge çektiğinizde şarj adiyor ama hiçbir usb soketinde mause çalışmıyor, yani bu kablonun işe yarayış biçimi tabletteki mikro usb soketine tekrar tekrar kablo sokup çıkarmak yerine bunu bağlıyorsun, üzerinden şarj veya veriyi seçiyorsun. aynı anda hem şarj hemde data için çalışmıyor.
 
o zaman batarya çıkar devresinde ki batarya uçlarına şarjı bağla yani videoda kini yap.
 
o zaman batarya çıkar devresinde ki batarya uçlarına şarjı bağla yani videoda kini yap.
İlk mesajımda zaten yaptığımı belirttim, açılmıyor, püf noktası varmı diye öğrenmeye çalışıyorum.
 
Bağladığınız adaptörden çekilebilen max akım bataryadan çekilen akımdan düşükse çalıştırmaz. Akımı arttırmalısınız. Batarya 3 amperlik bir bataryamı ?
 
şarjın 2000mAh verebilmeli gerçi adamın ki 300mA çekiyordu yanlış bağlamış olabilir hatta tableti bozmuş da olabilirsin batarya ile açılıyor mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst