Ta7343ap entegresi için yardım

Kabaca şöyle anlatayım o zaman. Elindeki malzemelerle ilgili konuşursak: Elindeki malzemeler eksik. Bir FM Front-end, yada 10.7MHz çıkışlı bir FM tuner'e ihtiyacın var. Bir de Stereo Ses güç amplifikatörü. Bunları sağlarsan, sırasıyla :

FM Front-end çıkışını, DBL1018'in IF Input girişine bağlayacaksın. DBL1018'in AF Out çıkışını, TA7343'ün 1 no'lu Input girişine bağlayacaksın. TA7343'ün 8 ve 9 no'lu çıkışlarını da LA3161 Preanfi entegresinin 1 ve 8 no'lu girişlerine bağlayacaksın. LA3161'in 3 ve 6 no'lu çıkışlarını da Stereo Ses güç amplifikatörünün girişine bağlayacaksın. Bu güç amplifikatörünün çıkışlarını da hoparlörlere bağlayacaksın. Akış bu şekilde olacak.

Ancak bu anlattıklarım blok şema şeklinde anlatımdır. Yani bütün bu devreleri ayrı ayrı kurmalı, daha sonra birleştirmelisin. Elektronik bilgin ne seviyede bilmiyorum. Yoksa hiç uğraşma, bu kadar kapsamlı bir işle başa çıkamazsın. @Mr_YAMYAM ustanın dediği gibi amacın bir radyo yapmak ise TDA7000 hobi olarak elektronik ile uğraşanlar için biçilmiş kaftandır. Kolay gelsin.
Elimde anfi devresi var elektrik elektronik konusunda derecem bı hayli düşük fakat babam bölüm birinciliği ile bittirdiği için o baya bi biliyor çoğu konuda ondan yardım aldım anfi devrem var hatta 3 tane falan elime geçen tüm şeyleri değerlendirmeye çalışıyorum test devrelerindeki şemalar yeterli olur mu yoksa daha kapsamlı bir şema arayayım mı(fm Tuner değilde la1135 am tuner var onu kullanabilir miyim ya bu sistem am için yapılmış yada benim görmediğim bir parça var) ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
LA 1135 ile yeni bir devre kurmak uzmanlık ister.
https://pl-1.org/getproductfile.axd?id=6732&filename=LA1135.pdf
Eğer elinde hazır devresi varsa belki tamir edebilir ve çalışır hale getirebilirsin.
Bunun dışında yeni bir devre yapabilmek için çok özel parçalara ve ayarlayabilmek için pahalı ölçüm aletlerine ihtiyacın vardır.
Kart üzerinde la1135 için ayrı bir kısım var la1135 e giden 7 pin 4 kablo var 7 pin şunlar vt-bnd-gnd-osc sd-b+ ile det kablolar ise am ant(- +) am-ıf(ara frekans galiba bundada iki kablo var + - galiba) ben bu kurulu kartı devreden basitçe çıkartabilirim ama nasıl çalıştırabilirim bilmiyorum

O ayrı kısım anten ve osilatör devreleridir.
BND dediği muhtemelen UD-OD ve KD seçimi için band anahtarından gelir.
Her bir dalga için hem anten hem de osilatör bobinleri kullanılmalıdır.

O ayrı kısım anten ve osilatör devreleridir.
BND dediği muhtemelen UD-OD ve KD seçimi için band anahtarından gelir.
Her bir dalga için hem anten hem de osilatör bobinleri kullanılmalıdır.
Reis daha açıklayıcı olabilir misin? bobinli kısım sökerken kırdığım yer olabilir.
IMG_20220204_004704.jpg
IMG_20220204_004818.jpg
IMG_20220204_004803.jpg

IMG_20220204_004837.jpg

Bunlarda la1135in olduğu kısım

İlk resim FM FRONT END devresi. Anten ve osilatör bobinleri ve devresi.
İkinci resim FM ve AM arafrekans devresi.
Diğer resimler anlaşılmıyo.

İlk resim FM FRONT END devresi. Anten ve osilatör bobinleri ve devresi.
İkinci resim FM ve AM arafrekans devresi.
Diğer resimler anlaşılmıyo.
Reis diğer resimler fm am ara frekans dediğin yerde la1135 var da yani la 1135 kısmı am için bobinli kısım ise fm benim am radyo ile işim yok teşekkürler bilgiler için

Elimde anfi devresi var elektrik elektronik konusunda derecem bı hayli düşük fakat babam bölüm birinciliği ile bittirdiği için o baya bi biliyor çoğu konuda ondan yardım aldım anfi devrem var hatta 3 tane falan elime geçen tüm şeyleri değerlendirmeye çalışıyorum test devrelerindeki şemalar yeterli olur mu yoksa daha kapsamlı bir şema arayayım mı(fm Tuner değilde la1135 am tuner var onu kullanabilir miyim ya bu sistem am için yapılmış yada benim görmediğim bir parça var) ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
Selam.

@Mr_YAMYAM ustanın dediği gibi ilk resim FM tuner devresi. Ancak resme bakılırsa devre plaketinin ayakları kırılmış. Bu kartı söktüğün yerde IF out yazan kısım Front-end Tuner çıkışı, yani daha önceki mesajımda belirttiğim DBL1018'in IF Input yazılı girişine bir 10.7 Mhz kristal filtre veya IF trafosu üzerinden bağlayacağın uç. Daha sonraki bağlantıları da önceki mesajımda anlattığım sırayla yapman gerekiyor.

X701 adlı bir kristal görünüyor devre kartında. Büyük ihtimal dijital bir radyo olsa gerek, öyle değil mi?

Son düzenleme:
Selam.

@Mr_YAMYAM ustanın dediği gibi ilk resim FM tuner devresi. Ancak resme bakılırsa devre plaketinin ayakları kırılmış. Bu kartı söktüğün yerde IF out yazan kısım Front-end Tuner çıkışı, yani daha önceki mesajımda belirttiğim DBL1018'in IF Input yazılı girişine bir 10.7 Mhz kristal filtre veya IF trafosu üzerinden bağlayacağın uç. Daha sonraki bağlantıları da önceki mesajımda anlattığım sırayla yapman gerekiyor.

X701 adlı bir kristal görünüyor devre kartında. Büyük ihtimal dijital bir radyo olsa gerek, öyle değil mi?
Evet öyle tda7313D ses çipi var ön tarafta ek bir yer vardı sdl kısımları olan lcd ekran olduğunu ses işlemcisinden anlamıştım fakat ne lcd ekran oturtcak kısmı vardı nede lcd ekranı aslında tam olarak amacım buradaki tüm parçaları kullanıp kompleks bir radyo yapmak değil orta kalite taşınabilir bir radyo yapmaktı kristal filitre dediğiniz yrr iki bacaklı metal yüzeyli dikdörtgen tipi parça diye biliyorum nasıl yaptım bilmiyorum fakat iki kısımda da parçalanmış yerler var tam olarak nerede olduğu belli değil tuner çıkışı için orjinal şemayı aradım fakat bir şey bulamadım model Sunny CS1088R-L adam akılı bir şemasını yahut kartını bulamadım ruh gibi başka modellerini bulabiliyorum şaka gibi

Selam.

Reis 5807m radyo entegresi buldum kullanabilir miyim (küçük ama lehim yapabilirim)
images.png

Kullanacağım şema bu olacak yanlış anlamadıysam c2 kısmında bataryanın + ucunu 7 ye bağlayacağım -ile artı arasına 22 nf kondansatör koyacağım ama c2 kısmı 7. Pina yakın olsa daha iyi diyor parazit için sanırım

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,664
Kullanıcılar
452,354
Son üye
brkcmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri