Taşınabilir Jeneratörlerde Topraklama

yeniguns58

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlar
3 fazlı yüksek güçlü jeneratörlerde işletme ve koruma topraklaması durumu nasıldır
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Cevap yazdim ama aiateme girmedi. Guc kullaniminiz ve toprak durumu nwdir
 
bu konuyu yıllarca tartıştık üstadım . ama herkes bildiğini yapıyor ... ama çok kısa söliyeceğim daha öönceki forumlarda var ...
işletme yapmıyoruz yükümüzde aşırı dengesizlik yok ise %30 a kadar tolere edebiliyoruz gerek yok yıldız noktasında kayma olmuyor ...
korumada her eve lazım herkese lazım herşeye lazım .. sanırım türk değilim :)
 
İşletme yok yani. Peki işletme yoksa jeneratörün beslediği (sadece jeneratör beslemesi var) devrede çarpılma olur mu? Teşekkürler :)
 
Aksa Jeneratör yetkili servisi arkadaşıma işletme topraklamasının bir direnç üzerinden yapılmasının gerekliliği hususunda fikirlerimi beyan edip, uygulamaları nasıl yaptığını sorduğumda genellikle işletme topraklamasının yapılmadığı bilgisini vermişti !
 
Sistem sadece jeneratörden besleniyor. Ortamdaki toprak da çok kalitesiz, topraklama değerleri yüksek. Trafonun direnç üzerinden bir işletme topraklaması olmalıdır ve ayriyetten koruma topraklaması olmalıdır. Doğru mu anlamışım?
 
Sistem sadece jeneratörden besleniyor. Ortamdaki toprak da çok kalitesiz, topraklama değerleri yüksek. Trafonun direnç üzerinden bir işletme topraklaması olmalıdır ve ayriyetten koruma topraklaması olmalıdır. Doğru mu anlamışım?

Dağıtım trafolarının işletme topraklama dirençleri (kısadevre anında koruma elemanlarının açması için) düşük olmalıdır (2 ohm ve altı)
 
Toprak çok niteliksiz ve o değerler mümkün değil. Dediğim gibi sistemde trafo yok sadece jeneratör var. Sizin de dediğiniz gibi bir direnç üzerinden yıldız noktası topraklanmalı.
 
Jeneratorde topraklama yapilacaksa yuklerin 3 faza esit dagitilmasi cok onemli. Yildiz noktasinda kayma meydana geldiginde jenerator uzurinde bulunan govarnor saglikli calismiyor ve bunun sonucu jenerator yuk talabine karsilik veremiyor sistem cokuyor. Bu sebeble de firmalar jeneratorlerde isletme topraklamasi yapmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst