Türkiyede Tekniker İle Mühedis Farkı ?

Bana gore tecrübe edinmek buradaki en önemli nokta, ben şahsen direnç okumayı bilmeyen mühendis de gördüm mühendis tecrübesi olan teknisyen de ve Türkiye de mühendislik sisteminde uygulama egitiminin kısıtlı olmasıda önemli bir sorun piyasada daha lehim,pense tutmayı bilmeyen mühendisler var. Mühendislik okuyan öğrencilerin büyük bir kısmı projelerini hazır yaptırıyor.
 
Bende özel sektörde çalışıyorum. Endüstriyel, kimyasal bir ürünün satışı esas olan işimizde. Bizler teknik departmandayız. İş arkadaşlarımın biri dışında tamamı mühendis. Ben elektrik teknikeriyim.
Arkadaşlar, mühendis olan arkadaşlarımın olaylara ve konulara bakışları, hayattan anladıkları, en sıradan konuları dahi ifade edişleri çok, çok farklı. Analitik düşünmek ve hayatın her alanında o şekilde fikir yürütmek...
Her zaman mantıklı bir sonuca ulaşıyorlar.
Olaylara yaklaşımları farklı. Ben onlardan bu anlamda çok şey öğreniyorum.
Sizlerde, etrafınızda mühendis arkadaşlarınız varsa benim gibi gözlem yapın. Kıyaslama yapın. Anlayacaksınız..
 
Soruya bak ya uzun süredir bakmıyordum foruma ama ne garip konular açılmış böyle
 
Bana gore tecrübe edinmek buradaki en önemli nokta, ben şahsen direnç okumayı bilmeyen mühendis de gördüm mühendis tecrübesi olan teknisyen de ve Türkiye de mühendislik sisteminde uygulama egitiminin kısıtlı olmasıda önemli bir sorun piyasada daha lehim,pense tutmayı bilmeyen mühendisler var. Mühendislik okuyan öğrencilerin büyük bir kısmı projelerini hazır yaptırıyor.
Bende direnç renk kodlarını hatırlamıyorum lazım olursa netten 5dk içinde öğrenebilirim yada ölçü aletiyle ölçerim,ama bir PID kontrol tekniği için en az 1 sene türev, integral ve yüksek matematik bilmen gerek, ondan sonra bunun çeşitli derslerle kontrol tarafında nasıl uygulandığını parametrelerinin anlamını kavradıktan ve uyguladıktan sonra, bunlar renk kodlarını bilmiyorlar demek saçmalamaktan ibarettir.
 
Son düzenleme:
Yok hocam sadece renk kodu ile olacak iş değil ben en basitini soyledim, haklisiniz hatirlamamakla ama etraftan bildigim okula bağış yaparak gecen mühendisler var. Ben tüm mühendislere çamur atmiyorum, günümüzde rüşvet, torpil vs olayları çok fazla ben sadece parayla eğitimin birarada olmasını eledtiriyorum.
 
ben renk kodlarını hala bilmem kafamı gereksiz seylerle doldurmak istemem.
 
Subay ile astsubay arasında ne fark varsa Mühendisle tekniker arasında da o fark var. Askeriyede subayın görevi ayrı astsubayın görevi ayrıdır. Kimi astsubay kimi subaydan daha iyi asker olabilir ama bu hiyerarşiyi değiştirmez. İyi teknikeleman olabilmenin yolu %50 bireysel çaba, %50 şans (Gelişim için doğru yer doğru insan)
 
kısaca özetleyim: alaylılar mektepliyi, mekteplide alaylıyı pek sevmez.

ama kendi görüşümüde dile getireyim. öyle teknisyenler varki PID algoritmasınıda çok iyi bilip programını işlemciye yazıyor,ingilizceside çok iyi. sonuçta allah bize bir akıl vermiş yönlendrmesi bize kalıyor. notayı bilen insan öğrenmeyi öğrenmiş bir insan artık okula yada hocaya ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. hatta dahada ileri gidecek olursak bir öğreticiye ihtiyaç duymadan sadece işi ile ilgili uzmanlık yapmak isteyen ve o bilgilerin peşinde koşanlar daha odaklı olduklarından zamandan tasarruf eder ve daha başarılı olur. örn:bill gates , lerry ellison vs.. bunlar ünversite terktir ve şuanda dünyanın ilk 5 zenginlerindendir.
eğitim sistemimiz tamamıyle çöküktür. sen daha ilk sınıfta türev integrali dayarsan öğrenciye korkar tabi öğrenemez. öğretmeyi bilmek çok önemli bir iştir simitçi modunda anlatamazsan sonu böyle olur milyonlarca boş mühendisin olur.
 
Mühendis mühendis,tekniker teknikerdir.İstisnalar müstesna !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst