Türkiye’nin İkinci Hitech İnsansı Robotu Nihayet Bitti

ellerine sağlık arkadaşım. ben cok güldüm arkadaşlar pek tepki vermemiş ama :) bu arada ellerdeki ve ayaktakiler trsitor yada src denen zımbırtılar mı?
 
kullandığım malzemeler entegreler LA3600 ekolyzr entegreleri bir ara yapmıştım ihtiyaç olursa onları ordan sökmek istemem açıkçası.

zaten robotu kızım çoktan kreşine götürmüş orda çocuklar parçalamıştır. biranda aklıma geldi robotik konulu foruma bakıyordum espri olsun diye yapıverdim öylesine :)
insansı robot yapmaya çalışan insanların amaçllarını anlamıyorum. gerçekten işe yarıycak bir işe yarıycak bir robotu mesela mutfak işleri temizlik işleri ile ilgilenecek bir şey yapılsa tekerlekli olsada olur. sırf iki ayak üzerinde tutmak için yapılan gyro, accelerometer, imu, ünitesi , inverted pendulum yazılımı vs.. işlerini yapmak için bi dünya zaman ve donanım harcanıyor insansı olmasın işe yarasın yeter. insana benzese nolur benzemese nolur. show dan başka bir işe yaramaz. gerçekten işe yarıycak bir insansı robotu görmeye bizim örümüzde yetmez gibi geliyor bana. hisleri olmayan,kendi kendine karar veremeyen birşey ne işe yararki. kontrol edilen her cihaz robot ozaman. arabada,uçakta bir nevi robot ozaman.

Sanırım insandaki Tanrı kompleksi sebebiyle insansı robot yapmak isteği var. Halbuki biz insanlar bazı konularda çok başarılı, bazı konularda oldukça başarısız ve verimsiz iş görecek şekilde yaratılmışız. İnsansı robotun verimliliği bizim anatomik yapımıza sahip olursa, bizden ne kadar iyi olabilir ki? Tabii ki daha güçlü vs. olabilir zamanla. Ama herşey güç mü? Bence insansı robot yapma biraz "Bak ben yaptım" demek, biraz çoklu fonksiyonu olan robot yapmış olmak için. Ben asıl önemli konunun belli grup işlerde kullanılmak üzere robot geliştirmek olduğunu düşünüyorum. Böylece belli iş grubu için dizayn edilmiş robot, o iş grubunu yaparken insandan çok daha verimli olabilir.
 
Süpermiş. Birde hareket etse daha süper olacak
 
iyi olmuş umarım daha da geliştirirsin özellikle beyin yapısını :)
 
valla hoş olmuş.... ama başlığı görünce dedim insansı robot mu yapmışız, heyecanla girdim tebessümle çıktım... zamanında oyuncak arabaya disketi yerleştirip, DİSKET SÜRÜCÜ yapmıştım... o geldi aklıma :) Sağlıcakla...
 
yazılım konusunda çok başarılı ancak mekanik tasarım konusunda çok daha fazla geliştirilmeli, kullanılan motorlar çok fazla enerji tüketiyor, robot çok ağır bu problemler nedeniyle arkasında 1 demet enerji kablosu var, bu sistemlerin içerisine entegre edilmş olması gerekicek.
 
akınsoft anlaşılan yazılımcılığı bıraktı şimdide elektronikle uğraşmaya mı sıra geldi yazılımın kaymanı yedi heriflerşimdide robotlara el attı...
 
elektronik ciddi bi iştir hobi olamaz... yaptığınız çalışmayı mümkünse projelerle destekleyin(tabi ortada bi proje varsa).....teşkkür ederim...kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst