Sunny Axen Led tv tam ekran sorunu

Katılım
9 Eki 2019
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
44
Herkese iyi günler ustalarım, yardımınıza ihtiyacım var. Axen 32" televizyonum iki yıl önce anakartı arızalanmıştı. 32" bir kenarda beklerken kardeşime ait Axen 42" ekranı kırılmış malum ekranı kırılan tv çöp oluyor. iki televizyonun anakartlarını inceledim. Bozuk kart 32" HASANKEYF V:0.2 kodlu, 42" tvden aldığım kartta ise HASANKEYF V:0.5 kodları yazmakta. Yapı olarakta aynılar. Ekranı kırık 42" tv anakartını 32" tv'ye soketleri bağlantılarını dikkat ederek değiştirdim. Çalışıyor ama ekran tam değil sol üstte daha küçük, aşağıya ve sağ tarafa doğru genişlemesi gerekiyor. Servis menüsü gibi bir yerden bunun ayarı yapılabilir mi? Yada başka bir arıza mı var? Fotoğrafta görünen ekranın solundaki görüntü sağda yinelenmiş şekilde çıkıyor. Ve altta beyaz boşluk var. Maksadım birşeyleri çöpe atmaktansa değerlendirmeye çalışmak. Kardeşime yeni televizyon aldık. Bunu kendim yapabilirsem ihtiyaç sahibi bir yakınıma hediye edeceğim. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
20200612_211104.jpg
20200612_205511.jpg
 
Son düzenleme:
iyi günler
t-con yazılım atman gerekli yada t-con kartılarınıda tak tabi panel flex uygunsa
yada yazılım yükseltmeyi dene
 
iyi günler
t-con yazılım atman gerekli yada t-con kartılarınıda tak tabi panel flex uygunsa
yada yazılım yükseltmeyi dene
Cevabınız için teşekkür ederim. 40" anakart ne yaptıysak T-CON karta uyum sağlamadı. 32'' televizyonun kendi kartındaki arızayı buldum. Kendi kartı üzerindeyken arızası Power tuşuna basıldığında kırmızı led olması gerektiği gibi yeşile dönüp panel ışıkları geliyor ama birtürlü görüntü alamayıp ''sinyal yok" veya ekranın altında mavi bantta gelmesi gereken "HDMI, PC" modu ibaresi yoktu. Kumanda da bulunan ampul simgeli tuşa basınca panel ışığı açılıp kapanıyordu. Elektrolitik Kondansatörleri kontrol ederken 100uf 16volt CE5,CE6 ve 220uf 16volt CE4 kondansatörlerin değerinin düşük olduğunu fark ettim. Değiştirdim şuan çalışıyor. Hediye edeceğim kişiye verdim. 1 haftadır kullanmaya devam ediyor. 40'' televizyondan çıkardığım karta gerek kalmadı. Bu arada ilk mesajımda 42'' sandığım televizyon 40'' imiş onuda belirteyim...

Şimdi gelelim televizyonun iki yıl bir köşede kalma sebebine. TV arıza yaptığında garantisi dolmuştu. Bir tamirciye bıraktım. Ertesi gün anakartın değişmesi gerektiğini söyledi. Fiyat olarak 200 parça + 100 lira işçilik istemişti. Ben fiyatı normal bulsamda yaptırmak istemeyip televizyonu evde bir köşeye bırakmıştım. Yeni televizyon almak daha mantıklı gelmişti.

Ben herkesin işini hakkıyla yapmasını isteyip, yav şunu da ben kendim yapayım diyen biri değilim aslında. Bir söz vardı ''İŞİ EHLİNE BIRAKINIZ'' Yanlış hatırlamıyorsam hadistir bu söz. İyi kötü elektronik bilgim var. Ama tenezzül edip kapağını açayım birde ben bakayım dememiştim. Ta ki kardeşimin televizyonunu ekranı kırılıncaya kadar. ondaki anakartla karşılaştırınca tek fark versiyon farkı idi.
''Kötü komşu insanı mal sahibi yapar'' sözü gibi bir söz de ben söyleyeceğim. Kötü esnaf müşteriyi hem mal sahibi, hem bilgi sahibi yapar. İşini hakkıyla yapanları tenzih ederim. 3 tane kondansatör arızasını kart değişimi yapılacak diyerek 300 lira fiyat çekmek ne kadar insaflı bir yaklaşım siz karar verin...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst