Sumo robot için öneriLeriniz . . .

Cobain*

Üye
Katılım
9 May 2009
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
31
önceLLikLe herkese s.a we qünaydın sayın form üyeLeri we abiLerm
aLdıgımız dönem ödewi sumo robotu yapmakdı we dewreLerimizin hepsi bitti tekerLek + motor kaLdı daha önceden yapmış bi arkadaş yada bi önerisi oLan biri yardımcı oLabiLirmi tekerLek we motor konusunda öneriLerinizi bkLiorm gerek tekerLek markası,motor markası,motor devri fLan şimdiden teşekkürLer.
 
biz körfez eml olarak 2 sene önce itüroda sumoda 3. olmuştuk. sana tavsiyem eski printerlerin kağıt alma ünitesindeki tutuculardan çok güzel teker oluyor. motor konusunda da piyasa dandik denilebilien şarjlı 4.8 voltluk tornovidaların motorları olabilir. çünkü hem ucuz hem de redüktörlü. sana iyi çalışmalar.... bu arada yaptığımız sumoları görmek istersen youtubede körfez eml yazarsan gelir. sana fikir olabilir....
 
eyw. kardeş tawsiyeLerin için videoLarınızıda izLedim dikkate aLcam bunLarın pıc ini sizmi yazdınız ?
 
evet hem mekanik hem de yazılımsal her şeyi biz yaptık.
 
evet hem mekanik hem de yazılımsal her şeyi biz yaptık.

hocam motorLarı 250 dewir aLdk 12v tavsiyeniz doqruLtusunda printer kaqıt aLma ünitesindeki tutucuLardanda tekerLeqimizi kapLadık ( bi yazıcaya maLoLsada:D) ancak şuan tek prbLemimiz kaLdı 'PİC' yardımcı oLurmusunuz hocam ?
 
Merak ettim de "L" harflerini neden büyük yazıyorsun? Bi de 'v' ve 'ğ' harflerini de pek sevmiyorsunuz sanırım
 
sensör olarak ne kullanıyorsunuz? (zemin algılama ve rakip algılama) pic yazılımı olarak ne kullanıyorsunuz?
 
sensör olarak ne kullanıyorsunuz? (zemin algılama ve rakip algılama) pic yazılımı olarak ne kullanıyorsunuz?

hocam ultrosonic aLıcı werici kuLLanıoruz ama modeLi warmıdır bLmiorum onLarı hocamızdan temin ettik. hocam qaLiba Mplab kuLLanıoLar ama tam emin degiLim :confused:
 
Sayın Cobain kardeşim.
Bir milleti oluşturan en önemli unsurların başında dil gelir. Türkçemizi kurallarına uygun olarak yazmazsan, Türkçe olmayan harfleri kullanırsan 'v' yerine 'w' gibi, kelimenin içerisindeki bazı harfleri yok sayarsan, birbirimizi anlayabilirmiyiz. Bundan 10 sene sonra birbirimizi hiç anlayamayız diye düşünüyorum.
Lütfen bu konulara dikkat edelim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst