Su Türbinine hidrofor ile su basma.

Kadirphp

Üye
Katılım
7 Nis 2018
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
27
Selamlar arkadaşlar.

2-3 KW Üreten bir su türbini ilanına denk geldim internette, tam randıman için minimum 2.5 bar max 5 bar basılması gerekiyormuş ilan satıcısına göre.
Ortalama 5 bar basan bir hidrofor ortalama 1kw elektrik tüketiyor hidrofor ilanlarına baktığım kadarıyla.
Şimdi ben 2-3 kw üreten bir su türbinine ortalama 1kw maliyetle 5 bar su bastığımda 2-3kw elektrik üretebilirmiyim? Yoksa atladığım farklı bir konumu mevcut ?
Bu işlerde yeniyim kusura bakmayın lütfen, herkese teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yav anlamadımki su haznesini yukarı yapacan cebri boruyu yukardan indirecen o cebri borunun basıncı 5 bar olacak hidrofor nereden çıktı? enerjinin temel kanunun aldığın güç vedrdiğinden fazla olamaz . bizim çevirdiğimiz güç cebri borudan aşağı saldığımız güç. beş bar buyuk bir şey 2 3 kw türbin için bir hata var bir yerde
 
güzel insan, şu zımbırtı alternatör olmasın sakın, kaç devirde verim veriyor sen onu söyle. daha evvel konularımda bahsettim kurbağa çok önemli.
Selamlar Ustam,

2.2KW Alternator 3HP 3000 / Devir.

Teşekkürler.
 
Enerji yoktan var edilemez. 1kw elektrik harcayarak 2kw elektrik üretilemez. Hatta motordaki ve jeneratördeki termik kayıplar düşünüldüğünde 2kw harcayarak da 2kw elektrik elde edilemez. Atladığın şey suyun debisi. Bir çeyrek borudan akan 5 bar basınçlı suyla bir parmak borudan akan 5 bar aynı enerjiyi taşımaz. Yani pompa 1kw ile az suyu basınçlandırırken türbin çok suyla 2kw üretiyordur.
 
Selamlar Ustam,

2.2KW Alternator 3HP 3000 / Devir.

Teşekkürler.
bundan bir cacık olmaz. neden mi? devir çok yüksek. ideali 500 devirdir. bunu bir su kaynağına bağlasan ( dere - nehir gibi ) 3000 sabit devir için suyun debisini ve kuracağın sistemi düşün. çooooook zor. ha ben bunu bir pompa ile çeviririm dersen. paran çok aklın kıt derim. olmaz. bekli 3 verir 1 alırsın.
 
bundan bir cacık olmaz. neden mi? devir çok yüksek. ideali 500 devirdir. bunu bir su kaynağına bağlasan ( dere - nehir gibi ) 3000 sabit devir için suyun debisini ve kuracağın sistemi düşün. çooooook zor. ha ben bunu bir pompa ile çeviririm dersen. paran çok aklın kıt derim. olmaz. bekli 3 verir 1 alırsın.
Selamlar Ustam.
Peki 500 devir olduğunu varsayarsak durum ne olur?
 
bak elektrik üretim tüketiminde 1/3 kuralı vardır ve ispatlanmıştır. şimdi gelelim alternatöre, 500 devirde sabit tuttuğunu varsayıyorum. 3 kW ve 220 volt 50 Hz elektrik ürettiğini düşüneyim. bunun 1 kW sı % 100 verimle kullanırsın 1 kW dan sonrası sistemi zorlar. bu alternatörü su gücü veya rüzgar gücü ile çeviriyorsan sana hizmet eder. amma velakin sen bunu başka bir elektrik kaynağı kullanarak enerji alayım dersem en az 9-10 kW bir güç kullanman lazım. şimdi kar zarar hesabını sen yap.
 
abi sabit tutulur onun için governorumuz var sıkıntı cebri boru şimdi yüksekten bir yere su tutma haznesi yapacan sonra ordan cebri boruyu ta aşağı türbinin kanatlarına götürecen türbinin kanatlarını açmak için governorler var sorun yok orda enterkonnekteye bağlamıcaksan sorun olmaz çok iyi bir governor lazım değil 50.5 0lur 49.5 olur 51.5 olur 48.5 olur o kadar da önemli değil .yani türbin kapaklarını açıp kapatacan . senin türbün modeli ne peltonmu, kaplanmı ,turgimi ,françismi ne ? bişi deyinde ona göre yazalım yanlız 5 bar çok 2.5 3 barda alman lazım
 
bu kadar ugrastıracağına, şu ,lanın adresini versende, aydınlasak nasıl olurdu ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst