Su seviye sensörü PLC algılamıyor?

Arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkürler. Bu kadar ilgilenileceğine ihtimal vermemiştim. Ama yardımsever dürüst insanlar her zaman heryerde var Allah a şükür.
Önceki bi mesajımda yazmıştım sahtekar bazıları bu işin başındaydı yapım aşamasında adamlar köşe oldu iş bitiminde. 13.5 trilyonluk fuzuli bi hat çekeceklerdi enerji yetmiyor diye foyalarını ortaya çıkardım hat çekilmedi ama malesef amirler duyarsız kaldı. hesap soran olmadı. Bi delil elime geçirsem soluğu savcılıkta alacam ama adamlar karda yürüyüp iz bırakmayan cinsten. Kontrol mühendisi emekli oldu. Beni özellikle işe yakllaştırmadılar çomak sokarım diye. O Kontrol mühendisi emekli olduktan sonra Pompa çalıştırma testlerine ben ancak girebildim. Şu an sorumluluğu bende pompanın. Dairemiz henüz geçici kabulünu yapmadı. bu sensör işini kimse bilmiyordu ben sağlam çalışacak şartı koydum. Haftaya genel müdürlüğümüzden gelecek geçici kabul heyeti işi kabul edecek büyük ihtimal. siemens yetkililerine bildirdim bu sensör çalışacak diye. tamam bakalım durum değerlendirmesi yapalım dediler. biz zamanında takmışız ama söküp çalmışlar demişlerdi. Neyse bizi ingilendirmez çalmaları geçici kabulde biz sağlam teslim almak zorundayız. İş toptan büyük bir firmaya verilmişti siemens firmanın taşeronu oluyor bir nevi. firmaya sensör kablolarını çektirdim sensörü taktırdım. bağlantılarını ben yapmak istedim işe biraz aşina olmam için. Çünkü iş bittikten sonra da sulama birliğine devredecez onlar işletecek ama çıkabilecek sorunlarda dairemiz yardımcı oluyor dolayısıyle ben yardımcı olacam. yoksa ben elimi atmam siemense yaptırırım her halukarda.
Arkadaşlar Elektrik teknikeriyim kontaktörlü kumanda panolarında kompanzasyon konusunda uzman sayılırım takıldığım bi konu olmadı şimdiye kadar. Otomotik devreleri çizip kendim bağlantılarını rahatlıkla yapıyorum.
Sensör kablolarını pens ampermetreyle test ettim. hepsi sağlam. sensör üzerinde bize lazım olan 3 tane kablo hattıdır. birrde topraklama. 24 V + ve - birde mA kablosu. diğer kablolar boşta. ikisi alarm için yeşil ve kahverengi. klemensleri test ettim temassızlık yok. gri kabloda temas ediyor. yuva dar olduğu için iki kabloyu birleştirdiğimden öyle eğreti duruyor ama temas sorunu yok.
4-20 Ma ölçmeyide ölçü aleti üzerindeki 10 ma kademesinde yaptım ibre oynamadı. 2.5 kademesinde yaptım 0.2 Ma gösterdi. devreye seri bağladım tabiiki. yalnız mavi kabloya seri bağlamada akım yönüne dikkat etmedim ölçerken. yani - + yönleri ölçü aletine girişte değişebilir değilmi? yarın pompa istasyonuna gidiyorum inşallah test yapacaz kanal kapaklarını. pompa 50 km uzaklıkta daireden. dc ampermetreyle bi daha ölçerim - + yönüne dikkat ederek. bakalım 4-20 Ma görecekmiyim. Benden istediğiniz bakmamı istediğiniz başka şeyler varsa panoda bakayım.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaşlar özel ileitlere cavap yazabilmem için 20 iletimin olmas lazımmış. dolayısıyle cavap yazamadım. ferittt arkadaşımın istediği sensör dökümanı sadece 1 sayfasını gönderdiler onuda veriyorum. Pompa istasyonu Adıyaman sınırlarında arkadaşlar.
 
arkadaşım 1+ ve 2- nolu ma uçlarına direk olarak ma metreyi bagladıgında havuz dolu iken 20 ma boş iken 0 veya 4 ma arsı bi deger ölçmen lazım.plc girişlerine kadar gelen uçlardan bu ölçümü yapabiliyorsan sorun programsaldır.ama plc ölçüm uçlarına bu degerler gelmiyorsa sorun baglantılarından kaynaklanıyordur.beni msn ine ekle.
 
PLC ve Polaris İndicatore kadar 18 ma geliyor.
 
PLC ve Polaris İndicatore kadar 18 ma geliyor.
sanırım 18 ma geliyorsa depo yaklaşık full doluya yakın seviye olarak.
arkadaşım o zaman bi tek olarak geriye plc yazılımı kalıyor.her şey mevcut ama program sinyali işlemiyor demektir.benden bu kadar yine ihtiyaç olursa yardımcı olurum.

sana kolay gelsin..
 
sanırım 18 ma geliyorsa depo yaklaşık full doluya yakın seviye olarak.
arkadaşım o zaman bi tek olarak geriye plc yazılımı kalıyor.her şey mevcut ama program sinyali işlemiyor demektir.benden bu kadar yine ihtiyaç olursa yardımcı olurum.

sana kolay gelsin..

teşekkürler ilgin için ferittt arkadaşım. Evet yapacak bişey kalmadı. plc proğramında bi sorun var gibi görünüyor. Bugün siemensin Kısım yetkilisi aradı. Hangi kabloları ölçtün ne kadar akım geçiyor fotoğraflayabilirmisin dedi. Fotoları çektim birazdan gönderecem.
 
Siemens Adana servisinden bir arkadaşı gönderdiler. Çok anlayışlı ve yardımsever bir arkadaştı. PLC ile ilgili çok şey anlattı bana uygulama üzeinde gösterdi plc mantığını.hatayı da buldu. zamanında analog kart içerisindeki adaptör voltaj okuma konumunda yerleştirmiş. Analog tipi 12 bit 3317kf020ab0. adaptörü çıkarıp akım okuma konumuna alınca indicator doğru okumaya başladı. Yalnız plc yazılımını yapan istanbuldaki plc mühendisi o sensörün sadece motoru havuz doluyken devreden çıkaracağını tekrar devreye alma ile ilgili bir protokol olmadığını söyledi. tekrar devreye alma için plclerin kendi aralarında haberleştirilmesi gerektiğini bunun için günlerce çalışma icap ettiğini söyledi. teknik şartnameye bakacam dediği gibiyse yeni yazılım için ek ödenek icap edecek. amirlerime bildiririm. Bu şekil yeterli denirse de olay çözülmüş vaziyette bu durumda.
 
Dipsviç ayarlarını, unutmuşlar demekki, neyseki sorun hallolmuş...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,157
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst