Su Pınarım Scada Projesi

Katılım
30 May 2012
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
30
Su pınarlarında özellikle geceleri su içmek için uyandığımda suyun dolup dolmadığını ışık açmadan daha kolay anlayabilmek için aklıma bir fikir gelmişti fakat bunu önce bir taslak üzerinde göstermek istedim ve bu konuda sizi de pilot bireyler olarak böyle birşeyin nasıl olacağı hakkında yorumlarınızı almak istedim :D otomatik su dolduğunda dolduğunu gösteriyor aslında manueldeki gibi ama çıkış süresindeki aksama yüzünden görüntü gelmiyor ınformation table da su pınarında o bölüm çok küçük olacağı için bilgileri orda daha rahat görünsün diye yaptım çeşitler daha çok arttırılabilir ama şimdilik bu kadar yaptım.Scada projesinde de sadece kendi fikrim olan bölümleri göstermede üzerinde durdum yoksa bir alarm kurma falan da yapıcaktım yapmadım.Ek olarak da bardak sensörü olabilir diye düşündüm özellikle ufak çocuklar misafirliğe gelince çok kez oynayıp suyun boşa gitmesine sebep olunuyor bunun da önüne geçilmiş olur ama cx-supervisorda sensör yapma olmadığı içiin (ya da bilmediğim için) onu da eklemedim.Herkese iyi forumlar..

Link: https://www.youtube.com/watch?v=oDDMDgvSalA&feature=g-upl
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Birşeyler yapmaya çalışman çok güzel ancak uygulanır bir çalışma olmaz. Sistemin maliyet/işlevsellik oranı çok yüksek olur hiçkimse satın almaz, birde icat yaptım diye devletten kredi istersen ülkede ekonomik kriz çıkar. Dolu sinyalini hızlı şekilde almak istiyorsan arabalarda kaza anında hava yastıklarına nasıl hızlı sinyal gittiğini öğrenirsen belki çözüm bulabilirsin.
Teknoloji hızlı gelişiyor bizim teknolojiden daha hızlı gelişmemiz gerekiyor araştımalarına devam et.
 
Dolu sinyalini hızlı şekilde almak istiyorsan arabalarda kaza anında hava yastıklarına nasıl hızlı sinyal gittiğini öğrenirsen belki çözüm bulabilirsin.
lader programında çıkış veriyor o yönden sıkıntı yok sadece görsellikte var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst