STMicroelectronics'ten Kuantum Sonrası Güvenlik Dönemi: Yeni ST54M Güvenlik Çipi Tanıtıldı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rcanr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rcanr

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
STMicroelectronics'ten Kuantum Sonrası Güvenlik Dönemi: Yeni ST54M Güvenlik Çipi Tanıtıldı

1783575157426.webp

STMicroelectronics, mobil cihaz güvenliğinde yeni bir dönemi başlatabilecek ST54M isimli güvenlik çipini duyurdu. Şirketin açıklamasına göre ST54M, donanımsal Post-Quantum Cryptography (PQC) desteği sunan dünyanın ilk entegre mobil güvenlik çözümlerinden biri olarak öne çıkıyor.

ST54M Neler Sunuyor?

ST54M, tek bir yonga üzerinde aşağıdaki bileşenleri bir araya getiriyor:
Donanımsal Post-Quantum Cryptography (PQC) hızlandırıcısı
NFC denetleyicisi
Embedded Secure Element (eSE)
eSIM desteği
Bu yüksek entegrasyon sayesinde akıllı telefon ve taşınabilir cihaz üreticileri daha az kart alanı kullanırken daha yüksek güvenlik seviyesine ulaşabiliyor.

Neden Post-Quantum Cryptography?
Günümüzde kullanılan RSA ve ECC gibi açık anahtarlı şifreleme algoritmaları, gelecekte yeterince güçlü kuantum bilgisayarların ortaya çıkmasıyla kırılabilir hale gelebilir. Bu nedenle sektör, kuantuma dayanıklı yeni kriptografik algoritmalara geçiş hazırlığı yapıyor.

ST54M, ML-KEM ve ML-DSA gibi yeni nesil PQC algoritmalarını donanım seviyesinde hızlandırarak üreticilerin gelecekte zorunlu hale gelmesi beklenen güvenlik standartlarına bugünden hazırlanmasını amaçlıyor.

Hedeflenen Kullanım Alanları
ST54M'nin desteklediği uygulamalar arasında:
Temassız ödeme sistemleri
Dijital kimlik uygulamaları
eSIM tabanlı mobil haberleşme
Toplu taşıma kartları
Dijital araç anahtarları
Güvenli erişim kontrol sistemleri
yer alıyor.

Sertifikasyon Süreci
STMicroelectronics, ST54M için Common Criteria 2022 EUCC ve EMVCo sertifikasyon süreçlerini hedeflediğini açıkladı. İlk mühendislik örnekleri müşterilere sunulmuş durumda olup seri üretim ve sertifikasyonun 2026 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri