step7 v5.5 hardware da hata mesajları

Raichu

Üye
Katılım
1 Ağu 2009
Mesajlar
447
Puanları
16
Yaş
35
selam arkadaşlar

firmamıza yeni gelen makinada s7300 plc nin programını açarken ekrana ekteki uyarı mesajları geliyor ve profibus ağında sürücüler görünmüyor. hardware güncellemeside yaptım ama hala sorun dewam ediyor. program ve benim pc de açtığımda gelen uyarı mesajlarının resimleri ektedir.

bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim


teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • hardware problemi.rar
    618.8 KB · Görüntüleme: 18
  • program.rar
    2.6 MB · Görüntüleme: 9
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
dostum ben senin projeni açtığımda bir sorun çıkmadı, hardwarede ve scout programında eksik paketler var. bunların kurulumunu yapmalısın. Siemensin kendi sitesinde bulabilirsin. Zamanında ben bayağısını kurmuştum , şimdi senin projeni sıkıntı olmadan açabildim. ( Kore diline çevirerek pc'yi tabi :) )
 
Sayın mekatronixxx teşekkür ederim.
Eksik donanımları bulmaya çalışacağım. Evet makine firması koreli. Yanlız scout yokta starter var bende galiba onunda kütüphanesinide yenilemem gerekecek.

Peki daha once actığım projelerde kütüphanede olmayan profibus cihazları yinede donanımda sönük görünüyordu ve sadece gsd dosyasını eklemem yeterliydi bu farklı biseymi?
 
Farklı birşey değil aslında , ama adamlar sizin sisteminizdeki yine siemensin ürünü olan cu modüllerini eklemişler. Dediğiniz gibi sizde gsd dosyası ekli olmayan modülleri öyle görebilirsiniz fakat siemens dışındakileri bence. Tam bilmiyorum ama sizi yanıltmak istemem.
 
Anladım sayın mekatronixx ilginiz için teşekkür ederim. Sonucu burada paylaşacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst