Step motoru sürmek

Kurt_Kurt

Katılımcı Üye
Katılım
7 Tem 2014
Mesajlar
384
Puanları
56
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var, elimde 4 ve 8 nm step motorlar var. Mini torna projesi için bunları kullanmak istiyorum, bunları sürmek nasıl mümkündür (Mümkünmüdür?).
 
http://www.sahinrulman.com/step-motor-surucu-2-faz/

Yukarıdaki step motor sürülere benzer cihazlarla step motorunuzu sürebilirsiniz.

Kabaca özetlersek, çizimden G-koda CAD/CAM yazılımları kullanarak geçeceksiniz. Forumdakilerin genel tercihi CNC için, PC üzerine yüklü Mach3 yazılımı ile çalışmak. Min kapasitesi belli olan ve sadece Mach3 yüklü eski bir PC'ye gereksiniminiz var. Mach3 16 bit Windows üzerindeki sürümlerde çalışmıyor, Win7 16 bit (veya XP) yüklemeniz gerekiyor. Eğer paralel port değil de USB veya Ethernet ile çalışan kontrol kartınız varsa yeni Windows versiyonlarını kullanabilirsiniz. Mach3, hazırlanan G-kod dosyasından üretilen komutları kontrol kartına ve kontrol kartı da sürücülere gönderiyor, sürücü ise dönüş yön ve hız komutlarını step motora gönderiyor.

Step motorlarınızı 4 ve 8 Nm olarak belirtmişsiniz. Motorlarınızın verilen bu tork değerlerine çıkabilmesi için gerektiği kadar yüksek voltajı ve amperi sağlamanız gerekiyor. Fazla olması cihazların bozulmasına eksik kalması ise verilen tork değerine ulaşamamanıza neden olacaktır. Güç kaynağınızın voltaj/(toplam) amper değerlerini ve sürücünüzün voltaj/amper değerlerini motora ve istediğiniz torka (tam veya daha düşük) bağlı seçmeniz gerekiyor. Yüksek amper ve voltaj cihazların fiyatını artıran unsurlar.

"Step Motor ve Sürücülerimizi Ne Kadar Tanıyoruz?" konusundan yararlanabilirsiniz.

Nasıl bir makine düşünüyorsunuz, sürücüler konusunda öğrenmek istediğiniz nedir, ayrıntılı bilgi verebilirseniz daha tatmin edici yanıtlar da alabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Biraz daha açıklayabilir misin?
Step motor servo motor bunlar ozel motorlardir. Bunlari direk enerji vererek calistiramayiz. Elektronik bilgimiz varsa kendimiz surucu devresini yapabiliriz yoksa surucu almak zorundayiz.
Step motor puls(kare dalga) ile calisir iste bu sinyali ureten devreye surucu diyoruz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst