step motorlarda pc bağlantı sorunu hk?

estebanroj

Üye
Katılım
24 Mar 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Herkese merhaba evde hobby cnc yapmaya çalışıyorum elimde 3 tane vexta pk566 5 phase step motor ve driverları olan csd5814n mevcut bunları paralel porttan pc ye bağlamak için internetten cnc4pc markalı C10 - Bidirectional Breakout Board satın aldım ancak motorları bütün denemelerime sadece tek yöne dönüşlerini sağlayabildim motor driverlarımda cw ve ccw olarak girişler varken kontrol programlarında (mach3 vb. ) sinyaller step ve dir olarak tanımlanmış. Sanırım sorun bundan kaynaklı bu sinyalleri nasıl cw/ccw dönüştürebilirim? yazılımsal veya donanımsal bir çözümü varmı? yardımlarınızı bekliyorum (ilgilenen arkadaşlara gerekli pdf dosyaları gönderebilirim)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bu modelden (veya ayni markanin buna yakin modelinden) kullanmistim ve step/dir sinyalleri ile surmustum. Epey oldugu icin ayarini nereden yaptigimi hatirlamiyorum ama muhtemelen surucu devre uzerinde sinyal modunu degistiren bir switch veya jumper vardi. Bulmasi kolay olmustu, yani kolay bir ayari vardi.

Dokumaninda Pulse Mode gibi birsey varsa ona bir bak.
 
merhaba emrah ilgin için teşekkür ederim senin kullandığın sürücü devresi sanırım csd582n çünkü dökümanlarda bu sürücü için böyle bir switchten bahsediliyor ancak maalesef benim sürücülerimde( 2 tane csd5814n ve birtane photocouplerli olan csd5814n-p ) böyle bir anahtar yok benim sürücülerimde giriş sinyalleri cw/ccw olarak tanımlanmış sadece. zamanın varsa dökümanları gönderebilirim yardımların için şimdiden teşekkürler
 
cw ile clock ccw ile de direction aynı şey bunları direkt olarak bağlyabilirsin problem kullandığın programın mach 3 ün paralel port pin ayarlarından kaynaklanıyor olabilir bunları tekrar kontrol et
 
zamanın varsa dökümanları gönderebilirim yardımların için şimdiden teşekkürler

******************com adresine gonderebilirsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
emrah mailine gerekli dökümanı gönderdim ,enexs malesef gerek mach3 gerekse kcam4 te pin ayarlarıyla sorunu çözemedim her iki bağlantıyı ( cw-step ccw-dir olarak ,tersini de denedim gerçi) yaptığımda motor hareket etmiyor dir bağlantısını yapmayıp sadece step bağlantısına cw bağladığımda (ismindende anlaşıldığı üzere) saat yönünde, ccw bağladığımda ise saatintersi yönde hareket ediyor. ancak internetten bulduğum visual basicle hazırlanmış basit bir step motor yazılımıyla her iki yöne sürebildim bu programla sürebildiğine göre bağlantı yada donanım sorunu olmayabileceğini düşünüyorum. yardımlarınızı bekliyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba estebanroj,

Dokumana baktim, dedigin gibi sadece CW ve CCW sinyallerini kabul ediyormus. Bir de su dikkatimi cekti, yon degistirmelerde en az 100 ms durmak gerekiyormus ki bu epey uzun bir sure ama hobby CNC icin sorun olmaz.

Basit bir devre ile sorunu cozebilirsin. Mach3 yine step/dir sinyalleri uretecek. Yapacagin devre, dir sinyali varken CW girisine; dir sinyali yokken CCW girisine sinyal gonderecek.
 
merhaba emrah önerdiğin çözüm gerçektende işe yarayabilir ancak bahsettiğin devre şemasını nerden bulabilirim çünkü malesef elektronik bilgim yetersiz şemayı bulabilirsem devreyi sanırım kendim yapabilirim
 
Bu forumdan bir arkadas, bu isi saglikli yapacak bir devre semasi muhtemelen verir. Belki yeni bir baslik ile bu devreyi istemek lazim.

Elektronik konusunda benim bilgim de yeterli olmadigi icin gereksiz parca iceren veya saglikli calismayacak birsey diyebilirim. Optokuplor ile izole edilmis ve bir roleyi tetikleyen basit bir devre ile rahatca olur gibi geliyor bana.
 
merhaba emrah önerin üzerine yeni başlık açacağım yardımın için teşekkürler sayende sorunun çözümünü buldum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,360
Mesajlar
925,752
Kullanıcılar
451,846
Son üye
blondu

Yeni konular

Geri
Üst