Step motor Sürücü

Aeson

Üye
Katılım
4 Haz 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
Projemizle ilgili olarak PIC16f877 ile 2 adet step motor (3A yada 5A)sürücü devresi yapıcaz.Elimizde devremiz var ancak şu şekilde belirtilen yer yani, L297nin Vref OSC uçlarına bağlanan yapının ne işe yaradığını tam manasıyla bilmiyoruz.L297 ve L298 devresini kurup basit bi programla deneyecektik ama bugün kısmet olmadı, burayı bilmediğimiiz için proje gecikyor.Pek önemli bi kısım değil ise alternatif ve basit olarak hangi çözüm uygulanabilir?

shematic_stepper1.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yardımcı olucak varsa devremizin çizilmiş son halini gönderebilirim, bi yerde hata yapmadıysak bir an önce baskı devreyi çıkartmamız lazım.
 
nasıl bir yardım istiyorsun anlayamadım .Ama vref ucu şemadaki R3 R4 direncleri ile ilgili.motorun cektiği akımı ayarlamak ,sınırlamak için kullanılır.
 
nasıl bir yardım istiyorsun anlayamadım .Ama vref ucu şemadaki R3 R4 direncleri ile ilgili.motorun cektiği akımı ayarlamak ,sınırlamak için kullanılır.

Hmm.Tamam o zaman motorun akımını da ayarlarsak hoş olur.Peki osc bağlantısı da şekilde ki gibi olması gerkiyor sanırım?Oscnin işlevi nedir tam olarak?
 
Ekli dosyayı görüntüle driver_board.pdf
bunu kullanabilirsiniz. bir zamanlar yaptım çalışıyordu. bipolar ve unipolar step motorlarda çalışabiliyor. motorrun çektiği akımı ayarlamak zorundasınız değilse motor aşırı akım çekiyor. step motorlar bekleme anında şırı akım çekerler. buradaki pot ile bu akım ayarlanıyor. ayrıca r3 ve r4 dirençleride etkili bunda. formül devrede yazıyor.
 

Ekli dosyalar

  • STEP SÜRÜCÜ.jpg
    STEP SÜRÜCÜ.jpg
    19.4 KB · Görüntüleme: 29
ocs sürücünün çalışması için gerekli puls üretiyor. başka bi amacı yok. 2khz civarı bi puls üretiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,437
Mesajlar
917,621
Kullanıcılar
450,366
Son üye
msclsglts001

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst