Step motor ileri geri dönüş problemi

Merhabalar,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Kısaca makinenin amacından bahsedeyim.
M4 klavuz çekmektedir
Parça kalınlığına göre sağda bulunan iki adet sensör ile bunların arasında sonsuz döngü şeklinde step motoru sağ ve sol döndürmektedir.

Yaşadığım probleme gelecek olursak motor sağdan sola geçerken yüksek hızlarda takılma yapıyor ama potansiyometre ile hızı düşürdüğümde sorun düzeliyor. Ama bu hız sürdürülebilir değil çünkü bu malzemeden milyonlarca adet var dolayısıyla ben yüksek hızlarda ileri geri dönmesini istiyorum. Step motor nema34 12Nm / güç kaynağı ise 48 volt 15 amper. Etiketlerin bilgilerini paylaştım.Şimdiden zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

IMG_1939.webp

Ekli dosyalar

• IMG_08717FB0-0616-4110-A640-A46F371B3BC4.webp
    IMG_08717FB0-0616-4110-A640-A46F371B3BC4.webp
    522.8 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_2011.webp
    IMG_2011.webp
    40.3 KB · Görüntüleme: 11
ama potansiyometre ile hızı düşürdüğümde sorun düzeliyor
Stepper motor için akselerasyon ve deselerasyon "neredeyse" zorunludur.
Çok yavaş hızlarda bu problem olmaz ancak yüksek hızlarda bu, yani "hızlanma" ve "yavaşlama" şarttır.
Ayrıca, bir yöne dönerken diğer yöne çevirmeye kalkarsanız bu tam "fiyasko" olur.
Birkaç şekilde çözüm bulunabilir.
Sizin bu iş için kullandığınız kartlar ile ilgili bilgi gönderin.

Stepper motor için akselerasyon ve deselerasyon "neredeyse" zorunludur.
Çok yavaş hızlarda bu problem olmaz ancak yüksek hızlarda bu, yani "hızlanma" ve "yavaşlama" şarttır.
Ayrıca, bir yöne dönerken diğer yöne çevirmeye kalkarsanız bu tam "fiyasko" olur.
Birkaç şekilde çözüm bulunabilir.
Sizin bu iş için kullandığınız kartlar ile ilgili bilgi gönderin.
Merhabalar,

Arduino ile kontrol ediyorum.

digitalWrite ile pul pinini mikrosaniye cinsinden açıp kapatıyorum. Direction pinini ise yön belirlemek için HIGH / LOW yapıyorum

Tamam, en kolay 2 şekilde yapabilirsiniz.
1. Arduino ile:
Googldan Arduino forumunda yayınlanan acceleration veya her ikisinide deceleration konularına/program rutinlerine bakabilirsiniz.
Aslında pratik olarak ikisi de aynı değerde kullanılır, değerleri test ederek bulmak kolaydır.

2. Mach3 programı ile:
Bununla hem akselerasyonu hem hızını çok detaylı ayarlayabilirsiniz.
Ayrıca A noktasına kadar bir hızda gitsin, sonra hızı...olsun ve geri gitsin derseniz kolaylıkla yapabilirsiniz
Ve daha birçok "şey" yapılır.
Ayrıca sensörlere ihtiyacınız kalmaz, belki güvenik açısından kullanabilirsiniz
Ayrıca tork ayarına (kılavuzu kırmamak için).ihtiyaç olacaksa onu kontrol etmenin yolları da var.

Yapmak istediğiniz fonksiyonlar varsa yazın.

Son düzenleme:
Tamam, en kolay 2 şekilde yapabilirsiniz.
1. Arduino ile:
Googldan Arduino forumunda yayınlanan acceleration veya her ikisinide deceleration konularına/program rutinlerine bakabilirsiniz.
Aslında pratik olarak ikisi de aynı değerde kullanılır, değerleri test ederek bulmak kolaydır.

2. Mach3 programı ile:
Bunula hem akselerasyonu hem hızını çok detaylı ayarlayabilirsiniz.
Ayrıca A noktasına kadar bir hızda gitsin, sonra hızı...olsun ve geri gitsin derseniz kolaylıkla yapabilirsiniz
Ve daha birçok "şey" yapılır.
Ayrıca sensörlere ihtiyacınız kalmaz, belki güvenik açısından kullanabilirsiniz
Ayrıca tork ayarına (kılavuzu kırmamak için).ihtiyaç olacaksa onu kontrol etmenin yolları da var.

Yapmak istediğiniz fonksiyonlar varsa yazın.
Çok teşekkür ederim doğru söylüyorsunuz elimde mach3 kontrol kartı var dediğiniz gibi tıpkı cnc router kontrol eder gibi basit bi G koduda yazabilirim zaten ivlemeleme parametreleri girebileceğim bir alan olduğunuda siz söyleyince hatırladım. Çok ama çok teşekkür ederim beni büyük bir dertten kurtardınız. Saygılarımla.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri