Standby Gücü Tasarruf

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HarunU.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HarunU.

Üye
Merhaba arkadaşlar elektrikli araç almamla birlikte elektrik tüketimim arttı ve yüksek kademeli tarifeye geçmeye başladım bununla alakalı tasarruf edebileceğim fikirler bazı araştırırken prize takılı cihazlarımın stand-by modunda da elektrik harcadığını fark ettim ben hiç prizden çıkarmıyorum. Bunu yapmakta bana baya külfet olacak örneğin bilgisayarın fişini kasanın fişini kattle televizyon vs. sürekli fişini takıp çıkarmak hem zaman kaybı hemde pratik değil. Onun yerine aklımdaki prizi resim olarak çizdirdim yapay zekaya tasarıma bakmayın tasarım düzenlenebilir. Örneğin düğme gömülü olur yokmuş gibi durur vs. bilgisayar kullanımım bittiğinde düğmeye basarım 3 fişi çıkarmak zorunda kalmam yada TV de 2 fiş çıkarıp takmak yerine 1 düğmeye basmak daha pratik. Bunun gibi bir ürün var mı?

Screenshot_2025-03-01-15-45-48-901-edit_com.openai.chatgpt.jpg

file-9We7d1w76zpMM8FUfBwTUz.webp

Merhaba, stantby gücü olarak belirtilen değerler bence tartışılır. Daha az olduğu kanaatindeyim. Belirttiğiniz gibi bile olsa 20w tasarruf için yapacağınız masrafa değmez. Araç şarjı yanında bunlar devede pire kalır.

Bunun yerine bence tüketim tarifelerini inceleyin dağıtım şirketi için . Gece saatlerinde tüketimin daha ekonomik olduğu tarife varsa belki size daha uygun gelebilir araç şarjı ile birlikte . Çok terimli tarife .

size soru 5 watt cihazı 24 saat çalıştırmak için 2 metre yükseklikteki barajdan en az kaç kilo su akmalı?:D

Endüstri, sanayi yada büyük binalarda harcanan enerjileri düşünürseniz asıl tasarrufu bu tesislere zorunlu tutulmalı.

Her binaya yeşil bina sertifikası verilmeli.

İşim gereği endüstriyel soğutma sistemlerine bakıyorum. Mega tesislerin soğutulması iklimlendirilmesi üzerine. O kadar büyük enerjiler harcanıyor ki büyük tesislerin en büyük enerji giderlerinden biri bu.

Bizde evde bir kaç watt standby enerjisini düşünüyoruz.

Herkesin bu konuda bilinçlenmesi lazım.

Olaya ulke genelinde bakmak lazim. Herkesin evinde enerji altinda illaki en az bir tane standbyda guc ceken cihaz vardir.

10 Milyon tane bina olsa her binada sadece ve sadece 1 tane bosu bosuna 1w guc ceken cihaz calissa ulke genelinde 10 Mega Watt eder.

Her evde en az 5 tane vardir. Kiminde 10 tane. 5 tane dersek 50 Mega Watt ediyor. 1w degil de 3w olursa 150 MW.

Klima, buzdolabi, mikrodalga, kahve makinasi, PC, laptop, tel sarj cihazi, TV, muzik seti, su sebili, elektrikli firin ve daha akla gelmeyen bir suru cihaz.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri