Ağır sanayide çok tutar bu benim hoşuma gitti... korkmaz_design in dediği gibi TTR si varsa çok daha iyi olur...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bende makina imalat isi yapıyorum ..acaba bu kablonun 25*0.22 + 3*1.5 lcy v.s varmıdır varsa super olur spiral icinden kablo gecirmek cok kotu ya..bide uzun mesafe ..insallah vardır
 
Evet, sanayi uygulamalarında TTR tipli olanı daha kullanışlı. Eğer bizler bu tipte bir kablonun da piyasada tutulacağına, kablo üreticisini ikna edebilirsek (aklına sokabilirsek), üretime alacaklarına inanıyorum.
http://www.herculescable.com/pages/iletisim.html
Bugün ikinci mesajımı gönderdim Hercules Kablo'ya. (2-3 ay önce göndermiştim ilkini ve hala cevap gelmedi :eek: )
 
Kablunun üstünde kesitleri yazmıyor yanı kablo markası belirsiz adamlar sadece boruya tse belgesi vermişler.
 
calıstıgım fabrikada 1,5 senedır kulanıyoruz soz konusu sipral boruyu super ve mukemmel
tek kelimeyle super
 
sevgili arkadaşlar bu ürün sadece zamandan kaçırmak için ideal.tesisat döşerken boru at arkadan kablo çek olayını kaldırıyo.tek hareket güzergahları kır döşe git.aynı anda hem boru atıyosun hemde kablo çekiyosun.birde spirallerin değişik renkde olmasıda ayrı bir kolaylık aydınlatma priz anahtar devrelerini rahatlıkla anlayabiliyosun pano bağlarken linyeleri test etmek zorunda kalmıyosun.ama riski bir kerelik yapılan bir tesisat.herhangi bir arıza durumunda kablo değişimi felan uzun mesafede çok zor.herşeye rağmen zamandan tasarruf sağlayıp çok iş kaçırmak isteyen arkadaşlar için birebir
 
arkadaşlar ben önceden ankara ostimde zeybekler elektro markette çalıştım ve bu kablonun çelik spiralliside var plastil olanıda ve her kesitte bulmak mümkün ve ttr olanıda var. çelik sipiral olanını genelde asansör firmaları kullanıyordu marka olarakta kaliteli markalarda üretimini yapıyor ama fiyatı birazdaha pahalı olduğundan pek alınmıyordu
 
Arkadaşlar ürünü bende çok araştırdım ve sonunda kullanmaya karar verdim.Bilgilerimi paylaşmaya çalışayım. Öncelikle ürünün kablo ve borusunun ayrı ayrı HAR ve TSE leri mevcut...Yani TSE yanlızca boru için değil. zaten firmanın internet sitesinde aldıkları bütün belgeler var (ISO ve CE de dahil).
Bunların yanı sıra kablolardan herhangi birinde yanma olduğu zaman kesinlikle spiral boruya yapışmıyormuş. Ona göre hammadeler seçilerek üretilmiş. Ayrıca kablo değişimi gerektiğinde rahatlıkla değişim yapılabiliyor boru çapları ona göre ayarlanmış. TTR ve zayıf akım kablolarıda mevcut. Sizin yazdıklarınıza bakarak bildiklerimi aktardım. Kendi deneyimlerime gelince 31 yaşındayım ve 10 yıldırda elektrik taahüt işi yapmaktayım. Ürünü kullandım ve çok memnun kaldım. Gerek ürün kalitesi gerekse uygulama hızı açısından mükemmel bir ürün. Bu arada bilgileri bizzat firmaya giderek aldım.Herkese iyi günler.
 
mrb arkadaşlar.bu kablo tipi sıvaaltı tesisatlarda pek sağlıklı değil.nedeni ise yanma durumunda yada zedelenme durumunda değiştirme imkanı yok.bu kablolar daha ziyade asma tavan içinde spot atlamaları veya asma tavan içinde enerji iletiminde kullanılır.ve çokta pratik bi uygulamadır.ben şu an kullanıyorum.
 
hasan arkadaşıma katılıyorum bu kablo sıva altı tesisatta kullanılmaz.sorun çıkarır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst