Sony lv60 elektriği kesti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SefAfeS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SefAfeS

Üye
Merhabalar elimde Sony LV60 müzik setinin gövdesi var kaset bölümü bağlantısını yaparken flexi kablonun yalıtkan yüzünün biri düşmüş ve kısa devre yapılmış sonrasında ses alınamamış 2 parça olan kartın hemen hemen bütün bileşenlerini gözle ve ölçüm yaparak kontrol ettim diyotları henüz devreden ayırıp kontrol etmedim. STK412-040 olan entege karta bağlıyken 7-8 pinler kısa devre halindeydi kartta entegre bağlı değil iken 1-2 arası 0 ohm 4-5 arası 0 ohm 6-7 arası 0 ohm 7-8 arası 0.5 ohm diğer pinler arasında değerler yüksek

rölenin bacaklarını kontrol ettiğimde ise bobinde 1.1 k fakat oraya hiç bir güç gelmiyor
soldaki büyük kondansatörler 100v 3300uf kontrol ettiğimde 60 volta kadar şarj oluyor
ortadakiler ise 3300uf 33 volt tam doluyor

1758235559731.webp1758235728213.webp1758235741873.webpbu kısım da unreg12v olan pinleri ise ölçtüğümde 24 volt gördüm
sonrasında ekranda gitti

LV60lar, lv100ler çok kıymetli cihazlardır.
1210677732kg8.webp
Her zaman söylerim.
Bir devrenin veya cihazın onarımına başlamadan, mutlaka önemli yerlerin resmini veya videosunu çekin veya kağıda not alın.
Böylece sökme/takma da, bağlantılarda hata yapmazsınız.

STK lar kısa devreye gelmez, çok hassastır.
Kısa devre yaptırılmamalıdır.
Büyük bir ihtimalle arızalı dır.
Yenisi ile değiştirmeniz gerekir.

Ekran gitti diye yazdığınız, Kontrol işlemcide de arıza varsa, cihazdan bir şey beklemeyin.
Yazık olmuş. Pert olma ihtimali var.

Şeması nette vardır.
Araştırmalısınız.

Son düzenleme:
Merhabalar elimde Sony LV60 müzik setinin gövdesi var kaset bölümü bağlantısını yaparken flexi kablonun yalıtkan yüzünün biri düşmüş ve kısa devre yapılmış sonrasında ses alınamamış 2 parça olan kartın hemen hemen bütün bileşenlerini gözle ve ölçüm yaparak kontrol ettim diyotları henüz devreden ayırıp kontrol etmedim. STK412-040 olan entege karta bağlıyken 7-8 pinler kısa devre halindeydi kartta entegre bağlı değil iken 1-2 arası 0 ohm 4-5 arası 0 ohm 6-7 arası 0 ohm 7-8 arası 0.5 ohm diğer pinler arasında değerler yüksek

rölenin bacaklarını kontrol ettiğimde ise bobinde 1.1 k fakat oraya hiç bir güç gelmiyor
soldaki büyük kondansatörler 100v 3300uf kontrol ettiğimde 60 volta kadar şarj oluyor
ortadakiler ise 3300uf 33 volt tam doluyor

Ekli dosyayı görüntüle 118250Ekli dosyayı görüntüle 118251Ekli dosyayı görüntüle 118252bu kısım da unreg12v olan pinleri ise ölçtüğümde 24 volt gördüm
sonrasında ekranda gitti
Zaten entegrede 7 no lu pin ground gözüküyor . Verdiğiniz ölçüm değerlerine ve şemaya bakarak da malesef entegre hayatını kaybetmiş. Belki bir umut kart dışına alıp kontrol edin .
https://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/82970/SANYO/STK412-040.html
1758256708334.webp

Son düzenleme:
LV60lar, lv100ler çok kıymetli cihazlardır.
Ekli dosyayı görüntüle 118254
Her zaman söylerim.
Bir devrenin veya cihazın onarımına başlamadan, mutlaka önemli yerlerin resmini veya videosunu çekin veya kağıda not alın.
Böylece sökme/takma da, bağlantılarda hata yapmazsınız.

STK lar kısa devreye gelmez, çok hassastır.
Kısa devre yaptırılmamalıdır.
Büyük bir ihtimalle arızalı dır.
Yenisi ile değiştirmeniz gerekir.

Ekran gitti diye yazdığınız, Kontrol işlemcide de arıza varsa, cihazdan bir şey beklemeyin.
Yazık olmuş. Pert olma ihtimali var.

Şeması nette vardır.
Araştırmalısınız.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ekran entegreyi söktükten sonra yerindeydi mosfetleri kontrol etmek için ekranı tekrar ayırdım sonrasında ekran gelmedi. Korumaya geçmiş olma ihtimali varmı kontrol etmem gereken yer neresidir ekran paneline mi bakmalıyım yoksa 2 kart üzerini tekrar mı kontrol etmeliyim

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri