Somachine Hızlı Sayıcı, Analog Okuma, Servo Sürmek için Pulse Çıkışı

baggio

Üye
Katılım
29 Ara 2007
Mesajlar
97
Puanları
1
Arkadaşlar Somachine kullanmaya yeni başladım.Elimde m218 plc var.
Hızlı Sayıcı, Analog Okuma, Servo Sürmek için Pulse Çıkışı gibi programları yazmak istiyorum.Elinizde örnek var mı.
Bir de plc üzerinde IO'lar dışında 8 ad. NC ucu var. NC nin mantığı nedir.Nedir bu NC.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
SoMachine ile ilgili bilgim var fakat m218 serisi plc programladıgından emin degilim çünkü m238 ve m258 serisini programlayabiliyor SoMachineyle ilgili örnek verebilirim
 
buraya pulse için bir örnek koyuyorum
 

Ekli dosyalar

  • Pulse.rar
    141.4 KB · Görüntüleme: 256
HSC(high speed counter) SoMachinede hsc yi kullanmak için ilk önce aktif etmen gerek sol taraftaki menüde I/0 PWM HSC olacak ordan hsc yi seç "aktif et" aktif etmek için (type yazan satırdaki Value degerini degiştirmen gerek ) daha sonra program içinde hsc nin Schineder tarafından yazılmış blokları var bu blokları kullanarak yapabilirsin... daha fazla ayrıntı için help tarafından hsc yazıp inceleyebilirsin "hsc yi aktif etmen için resim koydum"
 

Ekli dosyalar

  • hsc.rar
    226.8 KB · Görüntüleme: 162
SoMachine ile ilgili bilgim var fakat m218 serisi plc programladıgından emin degilim çünkü m238 ve m258 serisini programlayabiliyor SoMachineyle ilgili örnek verebilirim
M218 Patch ini yükledikten sonra M218 plc leride SoMachine üzerinden yükleyebilirsiniz.
 
Öncelikle uzun zamandır foruma girmediğim için yazaqmadım.
Değerleri cevaplarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sn Muhteremcayli arkadaşın da dediği gibi patchi yükleyince hallediyor sıkıntı olmuyor.
Ancak bir versiyon karmaşası var sanırım.Program yükleyince de başka bir programı açmak isteyince de farklı versiyon numaraları ile ilgili hata alıyorum.
 
Erhan673 hocam
Servo ile ilgili örneğinde blink boxını kullanmışsın. blink boxı sadece pto için mi yani servo sürme için mi kullanılıyor.
Bir de t#1s ve t#2s yazmışsın.
Bunlar nedir.
 
blink box ı kullanarak istediklerini yapabilirsin basit olarak T#1s T#2s senin oluşturdugun kare dalganın düşen ve yükselen kenar zamanlarıdır. servo sürmek için SoMachinede özel fonksiyon bloklar vardır(BOX) .. bu bloklar SoMachine kütüphanesinde hazır bulunur.
lexium serisi servo sürücüyü kullanarak istedigin şekilde sürebilirsin... İstersen servo sürücü için Box ı kendinde oluşturabilirsin...
 
Tamamda bu 1s ve 2 sn herhangi bir frekans bilgisi değil anladığım kadarıyla..Sürdüğüm servo Delta B serisi. 200 khz ile sürülebilir.
Delta da DPLSY komutu ile frekans yazarak servoyu sonsuz miktarda çalıştırabilirsiniz. DDRVI komutu ile ise kaç pulse sürmek istediğinizi yazarsınız ve o kadar sürer. Örneğin servonun çözünürlüğü 10000 hz ise pulse miktarına 50000 yazarak servoya 5 tam tur attırabilirsiniz. Bu komutalara benzer karşılıklar bulamadım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst