Solenoid Valf Bağlantıları

ecemt

Üye
Merhaba elimde SMC VX serisi solenoid valfler mevcut, makine içinde havalandırma amaçlı bu valfleri(toplam 12 valf kullanılacak) belirli zaman aralıklarıyla çalıştırıp durdurmam gerekiyor havayı patlaçlara yönlendirip sistem temizliği yapacak. Biraz araştırdım ve PLC ile çözümler bulabildim ama tam olarak röle plc bağlantılarını nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz ya da alternatif ve yenilikçi çözüm önerileriniz var mı? Timer kullanarak motor çalışmaya başladığı andan itibaren 2 saatte bir gibi bir çözüm de güzel ama bunları nasıl yapmam gerektiği konusunda emin değilim ve direkt DC için timer bulamadım.
DC24V 8W

Ekli dosyalar

• IMG_3634 (1).webp
    IMG_3634 (1).webp
    103.4 KB · Görüntüleme: 26
Merhaba elimde SMC VX serisi solenoid valfler mevcut, makine içinde havalandırma amaçlı bu valfleri(toplam 12 valf kullanılacak) belirli zaman aralıklarıyla çalıştırıp durdurmam gerekiyor havayı patlaçlara yönlendirip sistem temizliği yapacak. Biraz araştırdım ve PLC ile çözümler bulabildim ama tam olarak röle plc bağlantılarını nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz ya da alternatif ve yenilikçi çözüm önerileriniz var mı? Timer kullanarak motor çalışmaya başladığı andan itibaren 2 saatte bir gibi bir çözüm de güzel ama bunları nasıl yapmam gerektiği konusunda emin değilim ve direkt DC için timer bulamadım.
DC24V 8W
Flaşör zaman rölesi ve bunun kuru kontakları üzerinden 24 volt kaliteli marka! bir smps kullanın . Kuru kontak için zaman rölesinin besleme geriliminin ne olduğu önemli değil . Hatta şu da var :
https://pratiktedarik.com/enda-atsf...u5LWF5btEibvJB408c5jGeO3j8EUzM0xBTskMCfYInlw9

PLC ile uğraşmaya değecek bir mevzu yok .

Son düzenleme:
cevap için teşekkür ederim, tam olarak anlayamadım flaşör zaman rölem yok , kesinlikle o olmalı diyorsanız alabilirim, ama dediğiniz sistemi, tam olarak nasıl bağlayacağımı da bilemiyorum detay verebilirseniz çok mutlu olurum. açıkçası yeni mezun oldum ilk saha tecrübem

cevap için teşekkür ederim, tam olarak anlayamadım flaşör zaman rölem yok , kesinlikle o olmalı diyorsanız alabilirim, ama dediğiniz sistemi, tam olarak nasıl bağlayacağımı da bilemiyorum detay verebilirseniz çok mutlu olurum. açıkçası yeni mezun oldum ilk saha tecrübem
Kontaklarının açık ve kapalı zamanları ayarlanabilen bir zaman rölesidir . Bunu kullanırsanız işiniz çok kolaylaşır . Akıllı röle ya da PLC ile de yapılabilir ama gereksiz efor olur . Zaten alacağınız ürün içinden bağlantı kılavuzu çıkar , pdf olarak da bulabilirsiniz .

Daha önce yapmış olduğum kumlama otomasyonunda valfler kaç saniye ara ile devreye girecek ve her valf ayrı ayrı kaç sn patlaç yapacak prosesi mevcuttu.Ve duruma ve gözleme göre operatör patlaç valflerinin üfleme sürelerini anlık hızlı bir sekilde değiştirebiliyordu.Ufak bir PLC ve 4 inc operatör paneli ile çözmüştüm.Sendeki Proses Nedir?

Şu an elimde valflerden başka hiçbir şey yok maalesef, sabit tabla lazer kesim makinesi, 12 mt boyunda ve her 2 saatte bir her valfi 1.5 ya da 2. saniye ara ile 2 şerli çalıştıracak şekilde bir proje düşünüyorum, referans proje olsa iyi olurdu bildiğiniz böyle bir açık kaynak mevcut mu, bana önerdiğiniz bir şey var mı? PLC seçimi, operatör paneli veya diğer şeyler hakkında? Dediğim gibi ilk saha tecrübem ve maalesef kıdemli mühendis ya da başka sorabileceğim bir yetkili yok, kendi araştırmalarımda da biraz boğuluyorum çünkü çok fazla seçenek gördüm, belki yanılıyorumdur.

Şu an elimde valflerden başka hiçbir şey yok maalesef, sabit tabla lazer kesim makinesi, 12 mt boyunda ve her 2 saatte bir her valfi 1.5 ya da 2. saniye ara ile 2 şerli çalıştıracak şekilde bir proje düşünüyorum, referans proje olsa iyi olurdu bildiğiniz böyle bir açık kaynak mevcut mu, bana önerdiğiniz bir şey var mı? PLC seçimi, operatör paneli veya diğer şeyler hakkında? Dediğim gibi ilk saha tecrübem ve maalesef kıdemli mühendis ya da başka sorabileceğim bir yetkili yok, kendi araştırmalarımda da biraz boğuluyorum çünkü çok fazla seçenek gördüm, belki yanılıyorumdur.

Otomatik kumanda ya da Plc Ladder hakkında hiç program tecrübeniz var mı? Yoksa Plc işinin içinden çıkamazsınız. Destekle ya da incelemekle kısa sürede çözülmez bu işler.

Ladder dili eğitim programlarını izledim, wplsoft üzerinden denediğim de oldu ama pratikte maalesef hiç tecrübem yok. Hala biraz vaktim var, sizce yapılabilir mi?

Ladder dili eğitim programlarını izledim, wplsoft üzerinden denediğim de oldu ama pratikte maalesef hiç tecrübem yok. Hala biraz vaktim var, sizce yapılabilir mi?
Plc için yazılım lazım, upload, download için uygun kablo lazım. Aynı şeyler operatör paneli içinde lazım. İkisini birbirleriyle haberleştirmek için çok daha fazla uzmanlık lazım. Acemi biri için fazla derin denizler bunlar. Akıllı röle kullanın geçin derim. 6 çıkışlı olanları var.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri