Sohbet bölümü açılması ve konuların web sayfası şeklinde toparlanması

m-usta-fa

Usta Üye
Katılım
1 May 2008
Mesajlar
1,987
Puanları
156
Herkese iyi çalışmalar;
Bir önerim var ama bu önerimi gerçekleştirmek için site tasarımcılarının vakit harcaması gerekiyor.Tabii site yöneticileri ekmeğini bu siteden kazanmıyor,herkesin işi gücü var ve ne kadar vakit ayırabilirler bilmiyorum.
Gördüğüm kadarıyla bu sitede forumdan başka alanlar ayırılmış ama o bölümlerde bir şey yok.Forumlarda aslında konular başlıklar halinde derlenmiş.Yine de kullanım kolaylığı açısından doğruluğu kesin olan ve bilimsel olan konuları web sayfası şeklinde başka bölümde gösteremez miyiz?
örneğin kompanzasyon kısmı olsa,burada aktif-reaktif güç nedir?Güç üçgeni.kompanzasyon rölesi.harmonik VS gibi genel bilgiler olsa,insanlar bu bilgileri buradan okuduktan sonra kafasına takılan şeyleri forumda tartışsa güzel olur diye düşünüyorum.
Tabii bunun gerçekleştirmesi zor bir düşünce olduğunun farkındayım.
Bir diğer önerim de,siteye,site üyelerinin özel ya da genel olarak sohbet edebilecekleri,tanışabilecekleri sohbet bölümü koyulamaz mı?Özel mesajla mesajlaşıyorum ama örneğin 2 saat sonra cevap geliyor ama,kendim ne söylemiştim onu unutuyorum :)
Bir de çok şey mi istiyorum ne,bir kişiyi arkadaşlarımıza eklediğimizde,o kişi hakkında kendimize ait notlar yazabileceğimiz bir hatırlatma sayfası olamaz mı?
örneğin: M-USTA-FA : teknisyendir,kablolar hakkında konuşmuştuk.Memleketi şudur (eğer o kişi mail adresini gizlemiş ama bana vermişse) mail adresi şudur gibi. Yani bazen bazı arkadaşlarım için bu kimdi diye düşünmekten bi-hal oluyorum :)
İyi günler
 
sn.m-usta-fa

İstekleriniz fazla sayılmaz fakat şu varki!!!

Bizim o kadar uzun vakitlerimiz olmuyor bu site kurulurken hobi amaçlı kurulmuş ve rağbet gördükçe genişletilmiştir.Teknik konuların içerikleri ve sitede görüntülenme biçimlerinin değiştirilmesi uzun uğraşlar gerektiren işler yöneticilerimiz arasında web tasarımcılarımızda mevcut ama onlarında işleri başlarından aşkın siteye girip 3-5 saat düzeltmeleri yapıp çıkıyoruz.Bu nedenle dedikleriniz belki ileride uygulanabilir ama ne yazıkki şu anda değil.

Sohbet konusunda Forum içeriği zaten bellidir bu tarz sohbetlerin msn ortamına taşıması daha iyi olur ne olursa olsun forumun bu mesleki bilgi içeriği değişmeyecektir.Forumun bu içeriğini bozabilecek "mp3-cep tel.-sohbet-videolar-yazılımlar" gibi bölümler eklenmeyecektir.Diğer forumlardan farkımızda zaten budur sadece mesleki yardımlaşma . Dersenizki biz sohbetlerde mesleki yardımlaşmada bulunacağız ozaman baştada dediğim gibi msn ortamını kullanmak zorunda kalacaksınız ne yazıkki.

Kolay Gelsin...
Saygılarımla...
 
Sohbet için irc sunuculardan birinde kanal açılabilir. Talep varsa işlemleri oldukça basit, 10 dk'da biter.
 
emrah_ ' Alıntı:
Sohbet için irc sunuculardan birinde kanal açılabilir. Talep varsa işlemleri oldukça basit, 10 dk'da biter.

sn:emrah_

Yazımın ikinci pragrafını okursanız sohbet bölümü konusundaki düşüncelerimizi anlarsınız vakit bulamama derdimiz dökümanların web tasarımı şeklinde yapılmasıdır.
 
Yazımın ikinci pragrafını okursanız sohbet bölümü konusundaki düşüncelerimizi anlarsınız vakit bulamama derdimiz dökümanların web tasarımı şeklinde yapılmasıdır.
Bu açıklamayı neden yapma gereği duydunuz anlamadım. "IRC için vakit bulamadığınızla ilgili" birşey mi yazdım?
 
Ben sohbet kısmını foruma koyalım dememiştim,bu ortam bir web sitesi ortamı,forum kısmı aynen kalmak şartıyla başka bir bölümde.En üstte anasayfa forum haberler gibi başlıklar var.Bize siteye girince direkt olarak foruma yönlendiriliyoruz.Forum haricinde bir bölüm düşünmüştüm.Yine de mutlaka bir takım tecrübelere dayanarak bunu yapmıyorsunuz sanırım.O zaman biz de msn den faydalanırız napalım.
Sayısaldan para çıksın ilk iş bunu yapacam :) (tabii önce sayısal oynamayı öğrenip,oynamam lazım)
 
[size=10pt]Sayın m-usta-fa
Zaten söyledikleriniz forumda mevcut.eskiden de vardı kısa bir zaman dilimi için geliştirmek ve düzenlemek için bakıma aldık ondan dolayı direk foruma yönlendirliyorsunuz.sitedemiz forumdan ibaret değildir yanlış anlaşılmasın
[/size]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst