soft starter

Katılım
13 Şub 2018
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
33
merhaba ben 15 kw yıldız üçgen bağlantı ile çalışan motoru soft starter ile kontrol etmek istiyorum. soft starter kullandığımda mevcutta var olan motor koruma rölesi ve termiklere ihtiyaç olacak mı. ayrıca pano içerisinde kondansatör var reaktif güç için bu kondansatör soft starter kullanınca kalkacak mı yoksa motora paralel bağlı kalacak mı
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Motor Koruma Rölesi ve Termiğe gerek kalmayacak... Kondansatör sanırım lokal kompanzasyon için kullanılmış. Eğer öyleyse ayrı bir kontaktör ile motorla birlikte devreye girip çıkacak şekilde bağlamalısın.
 
Softstarter çıkışlarına, kondansatör baglanması , İmalatçı firmalar tarafından önerilmemektedir.
Ancak, Snç Sami İNCİ beyin önerdiği gibi; motor devreye girdiğinde, ayrı bir kontaktör üzerinden, şebekeye baglanması faydalı olur.
 
Şebekeye bağlantı nasıl olacak R S T uçlarını doğrudan kondansatöre mi bağlayacağız benim kompanzasyon ile ilgili bir geçmişim bilgim yok
 
Koruma elemanı ve kontaktör üzerinden,
soft starter beslemesi girişine bağlanacak
Kontaktör startı,soft starter üzerinde bulu-
nan çıkış kontağı ile yapılacak.
 
BL7VnM.png


Uygulama alanına göre veya marka modele göre değişiklik gösterebilir. 55 kW elevatör için bir üst model 75 kW Siemens 3RW4435 kullanıyoruz.Devamlı bir üst model seçimi oluyor.İçerisinde kontaktör mevcuttur.
Not:Resim örnek olarak gösterilmektedir.
 
s.a arkadaşlar benimde bir sorum olacak yardimcı olursanız sevinirm
resimde görünen şekildeki panoyu aynı şekilde kurdum güzel çalışıyor fakat rediktörlü motor kalkışı çok sert onu yavaşlatmak için soft starter takmak istiyorum ama nasil ve nereye bağlayacağımı bilemedim yarimcı olursanız sevinirim kontaklar 24vdc ile çalışıyor motor 1.5 kw teşekkurler şimdiden
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20201109-234720.png
    Screenshot_20201109-234720.png
    1 MB · Görüntüleme: 101
  • schneider-ats01n209qn-altistart-softstarter-yumusak-yolverici-4kw-9amper-jpg-1300x1300.jpeg
    schneider-ats01n209qn-altistart-softstarter-yumusak-yolverici-4kw-9amper-jpg-1300x1300.jpeg
    123.7 KB · Görüntüleme: 52
Öncelıkle, her iki kontaktör üzerine, birer adet normalde acık ( NO /NA ) yardımcı kontak blogu takın. Ana sıgorta ve kontaktörler arasına, soft starteri baglayın. Her iki kontaktörün, yenı takdıgınız NO yardımcı kontaklarını paralel baglayıp, (start butonları gibi) soft starterın kumanda girişine baglayın. Soft starter uzerınden ılk kalkıs gerilimi, durma durma zaman ayarlarını yapın, çalıstırın. Ilk anda ayarları orta noktaya alın, çalıstrıdıkdan sonra ,şartlarınıza göre kendi ayarınızı yaparsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst