SMPS Yardım

ilhancelik

Üye
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar 85-264vac girişli 12vdc 2a çıkışlı bir smps devresi yapıyorum. Devremdeki tüm malzemelri aldım fakat karaköyde sormadığım yer kalmamasına rağmen trafoyu bulamadım. Trafo şemada ''cramer coil cvp53-oo1'' olarak geçiyor. Bu trafoyu nerden bulabilrim yada nasıl sarabilrim. Daha önce hiç trafo sarmadım ve hesaplamasını bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
arkadaşlar ustalar burası kontrokalemi.com bu soruya cevap verebilecek kişiler burada çok fazla neden yardımcı olmuyorsunuz. yoksa kimse bu trafonun nasıl sarıldığını bilmiyormu????
 
Ferrit nüveler .. smps trafo hesapları ... gibi anahtar kelimelerle arama yap.

Bu tip özel chip lerin pdf lerinde nasıl yapılır bilgileri olur.
Verdiğin kodu googlede arasan üreticinin notlarına ulaşabilirsin.

Cevap alamadığına göre ya kullanan yok ya saçma sapan bir şey ya da başlık ve cümleler yardıma teşvik edici değil.

Hadi neyse sabah vakti işin görülsün.

http://www.google.com.tr/url?sa=t&r...keDCDQ&usg=AFQjCNHhgnlvrxL9Vq20YEDThZkhdopsig
 
soru soran arkadaşlar sanki birileri burada onların soru sormasını bekliyor ve hemen cevaplaması gerkiyor zannediyorlar. burada bir paylaşım söz konusu ve cevap yazan insanların büyük bir bölümü çok farklı işler ile meşgul bazen sabırlı olmak gerekiyor. bu şekilde davranan arkadaşları görünce insan bilse bile cevap vermek istemiyor.
 
KAZIMUGUR USTAM YARDIMIN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
 
Arkadsim ilaa ben saracam diyorsan googleda ipucu cok ama hazir istiyorsan eski bir pc beslemenin beslemesindeki trafoyuda kullanman mumkun hem daha fazla cikis gucu var sen sadece 12 voly kismini kullanacaksin okadar.
 
www.bluemavi.com adlı elektronik malzeme satan bi site, telefonla aç onlar sana sardırmak istediğin trafo için yardımcı olacaklardır.
 
çok bildiğini sanıp sadece laf sokmayı bilen insanlar gibi yapmayıp bilgisini ve tecrübesini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
 
mr_cb23 arkadasım yazmıs tam aynı seyı yazacaktım.bluemaviden bak trafolar bolumunde yazıyor zaten muhtelif voltajlarda dıye.oradan bıldırırsın ne tarz bırsey ıstedıgını bana kalırsa ısın orda cozulur..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst