Smps güç kesiyor

baris312

Üye
Katılım
22 Şub 2021
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
32
Elimde bir smps led trafosu var slim ve fanlı bir model 12v 40a gücünde. Trafo yüksüz sıkıntısız çalışıyor yani fanı dönüyor yüksüz voltajını ölçtüm dalgalanma mevcut değil. Bu trafo ile şarjlı vidalama bile kullanıyorum elimdeki vidalama 20a civarı çekebiliyor fakat 1 m rgb led bağlıyorum 1 saat sonra kendi kendine kapatıyor.Fişten çekip tekrar taktığımda tekrar çalışıyor. Sanki kısa devre olup gücü kapatmış gibi davranıyor.Daha önce 3mt beyaz şerit led bağladım ondada aynısını yaptı belli bir süreden sonra gücü kesiyor. mosfetleri optokuplör entegre diyotları devreden söküp ölçtüm fakat sorun göremedim.Şotkiler ve mosfetler kasaya termal macun ile sabitlenmişler herhangi bir ısınmada hissetmedim yük altında bunlardan sorun sizce ne olabilir?
 
ısınmadan dolayı kendini korumaya alıyor olabilir. beslemenin üzerinde voltaj ayarı varsa biraz düşürün öyle deneyin.
 
Çıkıştaki kapasitörlerden olabilir mi acaba, ısınınca çöker mi acaba diye bir fikir geldi aklıma.
 
Serverlar için üretilmiş güç kaynağı mı acaba sizinki. Onları kullanmak için içinde düz kontak gibi bir durum yapmak gerekiyor diye duymuştum.
dk 2:55
 
Bunun aynısı sadece benimki 12v 40a gücünde
Serverlar için üretilmiş güç kaynağı mı acaba sizinki. Onları kullanmak için içinde düz kontak gibi bir durum yapmak gerekiyor diye duymuştum.
dk 2:55
 

Ekli dosyalar

  • 30a.png
    30a.png
    541 KB · Görüntüleme: 11
hani o kullandığın şarj vidalama varya senin adaptörü birazcık öpmüş gibi görünüyor, senin 40 amper dediğin 40 ampere kadardır, senin 20 amper dediğin şarjlı kalkışta kaç amper çeker acaba anlık yüklenmeler kalkışlar en az 2-2,5 katı amper çeker. bir de bunlar trafolu değil ki smps adaptör. kondastörler iç direncini yitirmiş olup kendini korumaya alıyor olabilir.
 
Sorunum vidalama kullanmadan öncede vardı. O örneği 20 amperde bile voltaj çöküşü olmadığını belirtmek için vermiştim. Vidalamanın 20 amper çektiğini tam bilmiyorum dediğiniz gibi fazlada çekmiş olabilir ben sadece aynı matkabı bir videoda ampermetreye bağlayıp zorluyorlar orda 20 ampere kadar çekiyordu ordan yola çıkarak o şekilde örnek vermiştim.Multimetremin kondansatör ölçme özelliği yok o yüzden ölçememiştim. Kondansatörleri ölçmemin başka bir yolu var mıdır? Bu arada çıkış voltajını 12.43v olarak ölçtüm ve ledi bağladığımda 12.41v oluyor.
 
kondastörler devre üzerinde ölçülmez, bizdeki kullandığımız ölçü aletleri bile bazen bize yanıltıcı sonuçlar verebiliyor. ne verdiği voltaj- ne de analog avometrede ibrenin düşmesi insanı aldatır.
 
Sorunu çözdüm ve çok basit bir sorunmuş. Adaptöre 220v bağladığım kabloda kırık varmış. Ledi bağladığım kablo gergin olmayınca temassızlık yapıyormuş. Kabloyu hareket ettirince ark sesi gelince anladım. Yardımlarınız için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst