Sistem odası fancoil ile soğutulabilir mi?

Klimanin farki ne ki onda da soguk boru etrafindan gorece daha sicak hava geciriliyor, havayi ne kadar hizli gecirirsen isi transferi o kadar yuksek olur, soguk su giris sicakligina ve cikis sicakligina dikkat edin eger fark coksa debiyi artirmalisiniz sivi oz isi kapasiteniz yetmiyordur. Fark yok ve oda yeterince sogumuyorsa serpantin yuzey alani veya ruzgar yani fani artirmalisiniz mantık basit. Sogutma yapilacaksa tavana koymaniz delta t sicaklik farki fazlaligi dolayli isi tranferini kolaylastiracaktir.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bina soğutma ısıtma sistemi 4 borulu ise yılın 12 ayı soğutma yapabilirsiniz. Tavsiyem mahalin içine fancoili koymayıp mahalin dışına montaj yapılıp kanal ile mahale üflenmesi yönünde. Yoğuşma hattında olabilecek bir problem sistemlere sıvı teması yapabilir.
 
Selamlar, yaklaşık 10kva ısıl yükü olan bir sistem (bilgisayar) odamız var. Mevcutta 2x48.000 BTU salon tipi klima ile soğutma yapıyoruz. Aslında tek klima da sıcaklığı istediğimiz değerde (22c) tutabiliyor ama yedek olarak aynı anda ikisini de çalıştırıyoruz.

Şimdi bu yapıyı merkezi chiller olan bir binaya taşımamız gerekiyor. 7-24 ve 365 gün 13C soğuk su sağlayabiliyorlar. Benim sorum ofislerde kullanılan fancoilller ile sistem odasını da soğutabilir miyiz? yükü kaldırır mı? Birden fazla fancoil de kullanabiliriz.

Bize aslında hassas klima öneriliyor ama maliyeti çok yüksek, normal klima ile bu sistem çalışıyorsa fancoille neden çalışmasın diye düşündük, sizin fikriniz nedir?

Bu arada bina normal klimaya izin vermiyor.
Ciller grubu kac kw gucunde bulundugu alan kac metrekare bolgeyi barindiriyor ve isi kaybi yani yalitimsal sorunlar varmi bunlar onemli faktorler eger binanin ilk yapilisindaki normlara gore hesaplanarak konuldu ise extra isi yaratacak sonradan dahil olan eklemeler ve yukarida bahsettigim yalitimsal sebeplerden oturu randiman alamayabilirsiniz fakat cihaz 3 yada daha fazla kompresör ile besleniyor ise korkulacak bir sey yok demektir , velhasil aksi bir durumda bulundugunuz bina klimaya izin vermiyor ise rooftop klima kurabilirsiniz...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst