Simetri güç kaynağı

MEHMETAYVA

Üye
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar,
simetri olarak çalışan +24V -24V güç kaynağı yapmak istiyorum. Buna benzer devre şeması veya bilgisi olan var mı?
teşekkürler iyi çalışmalar.
 
2 tane 24 v LED trafosu al, çıkışlarını seri bağla. Orta uc negatif olmak koşuluyla bir trafo çıkışı +24v, diğer trafo çıkışı (-)24v olur. Ayar trimpotlari da ayarlanarak tam simetri elde edilir.
 
Olmaz, metal kasalı cihazların şasesi negatife bağlı birini direk kisadevre yaparsiniz seri bağlanmaz, cihazı açıp bu noktayı yalitmalisiniz.
 
Ben toprak hattını kullanmıyorum sorun çıkmıyor. Dış kasa çıkış eksisine mi bağlı bakmak lazım dikkat etmedim. Bağlıysa toprak hattını kullanmadan iş görür.
 
Toprağı kastetmiyorum, eksi uç negatif ucu ile dış metal birleştirilmiş oluyor. Size örnek vereyim maalesef çizim atamıyorum; 2 seri pil baglantisini düşünün 3v, orta bağlantıya negatif teli degdirirsek direk kısa devre etmiş oluruz yani bu bağlantıdan alacağımız gerilim 1.5v olur.
 
220 yi topraksız bağlıyorum. O zaman dediğin problem oluşmuyor, ben bu şekilde yapıyorum sıkıntı olmuyor. 2 trafonun metalleri birbirine değmeyince niye problem çıksın.
 
Verdiğim örneği aklınıza getirin yeterince açık olduğunu sanıyorum, toprağı bağlamam olur diyorsunuz benim bildiğim de bu, derli toplu olması sağlam olmalı diye düşünülürse üst üste konur metal malzemeye vidalanir. Ayrı olması birbirine temas etmemeleri halinde elbet sıkıntı dogmayacaktir.
 
İki tane devre şeması bulabildim.

24v-dual-power-supply-circuit.gif

54571
 
iyi akşamlar

2 adet güç kaynagından simetrik güç kaynagı elde edebilirsin
Endüstriyel tip güç kaynaları gövdesi ve - ucu birbirne baglı olmayıp sedece toprak baglantısı gövde ile taması vardır. Ölçerek test edebilirsin.
Gövdesi ile - uc birleşen güç kaynagını hiç bir elektronik sistemde kullanma

Şu kartı önerebilirim normal kullanım için
https://www.f1depo.com/urun/demonte-guc-kaynagi-devresi-0-30v-2ma-3a-diy-regule-karti
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst