SIMATIC S5-95U PLC

levent06

Üye
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
29
Puanları
1
Arkadaşlar iş yerimizde 3 adet tel bükme makinesi var bunların otomasyonunda sıemens sımatıc s5-95u kullanılıyor.makinenin birinde bi problemle karşılaştık makinenin sayıcısını 1000 ayarlıyoruz ama 1000 geçtikten sonra farklı farklı sayılarda makine duruyor.Sayıcıyı falan kontrol ettim sağlam 1000 de kontak veriyor ve plc ınput ışığıda yanıyor ama makineyi durdurmuyor.
Bende giriş çıkış modüllerini diğer makineden söküp değiştirdim sorun düzelmedi. üzerinde bulunan eprom yazan turuncu renkte olan kartları değiştirdim sonra düzeldi ama tekrar eskiyi taktım yine bozuldu sonra diğer epromuda taktıysamda düzelmedi ve şuanda elimizdeki 3 makineden 1 si düzgün çalışıyor.onunda epromunu sökmeye bile cesaret edemiyorum.
Sıemensin teknik destek hattını aradım onlarda 30 yıllık plc o yüzden tam manasıyla destek veremiyceklerini söylediler.
Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevinirim.
İyi çalışmalar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sana bi telefon vereyim bu isin ustası onu ara yada goglede arat kendisi hoca böyle işler için para almaz elinden geldiğince yardımcı olur süleyman arslan s5 konusunda çok iyidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,882
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst