Simatic manager ile yazılmış projeyi Tia portal ile okuma ve düzenleme

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,069
Puanları
156
Yaş
39
Selamun aleyküm hayırlı haftalar...

Ustalar diyelimki bir proje simatic manager ile yapılmış ve plc ye yüklenmiş plc de çalışır vaziyette işlemini sürdürüyor...

Fakat bu projeyi Tia portal ile yüklü olduğu plc den upload edip içinde biraz değişiklik yapıp sonra tekrar yüklememiz gerekti farz edelim.

İşte tam burada ne yapmamız gerekiyor ? yani simatic manager ile yazılıp plc ye download edilen bir program tia portal ile upload edilip o komutlar tia portaldaki komutlara çevrilebiliyor mu ?

Ve çevrilebiliyorsa yapılıyorsa bu işlem nasıl yapılabiliyor ? yani hangi program yada işlem yolları izleniyor yardımcı olabilir misiniz ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
@caki3000 ustam Bende yabancı dil hak getire... Şu konuyu bana biraz açıklayabilir misin ? Yani ne gerekiyor hangi programlar lazım ve kullanımı nasıldır falan gibi ?
 
https://support.industry.siemens.co...ct-into-tia-portal/124301/?page=0&pageSize=10

Step 7, WinCC, Tia Portal ve bu yazılımlar için uygun olan license manager'lar. Tümümün bilgisayara yüklü olması gerekir. Acil bir durumsa bana atın ben çevirip göndereyim size, acil değilse hepsini yükleyip yapabilirsiniz.
merhaba,
bu şekilde programları dönüştürmek için migration özelliği kullanılmıyor mu?
 
peki kurarken ilk başta migration özelliğini de kuruyoruz. hiç kullanmadım açıkçası ancak kısaca nasıl yapıldığını açıklar mısınız? Bir de migration yaparken programın çeviremediği durumlar oluyor mu, oluyorsa da genellikle neler?
 
Eğer Simatic Manager'da yazılmış bir programı TIA Portal'a aktarmak isterseniz Migrate özelliği kullanılır. Bunun için de üstte yazdığım programların tümünün bilgisayarda kurulu olması gerekir. "Migrate" bir özelliktir ve TIA Portal'ı kurarken default olarak kurulur. TIA Portal'ın açılış ekranında Migrate seçilir ardından zaten program sizi yönlendirir.

Gerekli dosyalar gösterilir ve migrasyon otomatik olarak gerçekleşir. Yalnız yüzde yüz sonuç beklenmemeli. Bazı blokların çevrilmediği oluyor. Bilginize..
 
sadece dönüştürmeniz yetmez plc nin donanımında bulunan modüllerinde tia hardware listesinde olması gerekir birkaç programı dönüştürmeyi denedim genelde hep donanım hatası veriyor bunun yerine step 7 ile balanıp deişiklikleri öle yapmanızı tavsiye ederim daha az uraşırsınız hatta hiç uraşmassınız
 
Tamda böyle bir sorunla karşı karşıyayım Step 7 deki programımı Tia v13'e migrate ettiğimde eklediğim resimdeki sorunla karşılaşıyorum acaba neden ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    18.3 KB · Görüntüleme: 84
Ardından ' ınclude hardware configuration ' ı tıklayıp migrate ediyorum

- Module DI16xDC24V (6ES7 321-1BH01-0AA0) in rack 0, slot 4 cannot be migrated. The module is not supported.

- The classic project is not consistent. "DB201" needs to be recompiled.

Bu hataları veriyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst