Sigorta panosundaki röle nedir ne işe yarar?

Katılım
8 Tem 2019
Mesajlar
310
Puanları
31
Yaş
23
1631905304337.png

Resimdeki sol taraftaki röle ne işe yarar acaba? Merakım da şu burası bir yurt odasının sigorta kutusu. Elektrikli ev aletleri çalıştırmak yasak normalde ama bir su kaynatmak veya kahve yapmak için de başka bir yol yok. Onun için sormak istedim. Akım olarak ufak tost makinesi(800W) veya ısıtıcı tipli kahve(1000w) makinesinde sigorta atmaz diye düşünüyorum. İçeride 1800 watt saç kurutma duvara bağlı. C tipi sigorta zor atan model miydi bir de? Şimdiden teşekkür ederim. Kural dışı yaşayayım diye bir amacım yok ama biraz da bütçem dahilinde yaşamak ve yurt yönetimiyle sıkıntı yaşamamak adına sormak zorunda kalıyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Odada kimse yokken elektrik kullanımını azaltmak için kullanılan energy saver rölesi olması lazım , odaya girerken bir modülü olmalı kartı çıkardıktan bir süre sonra odanın elektriği kesilir otellerde ve benzeri yerlerde kullanılır.
https://www.rfbiotek.com/rf1004-mf-energi-saver-cihazi-urun-409.html
Aaa evet doğru kart vardı, ben daha karmaşık bir şey olacağına kafayı odaklamışım. Teşekkür ederim

Peki bu yukarıda saydığım elektrikli aletlerini çalıştırmama engel değil sanırım sigortalar. Aşağıda veya kattaki panoda bunu takip eden veya sınırlayan bir sistem olabilir mi?
 
Zannetmem her kata,her odaya ampermetre yada akım sınırlayıcı bir şey takmazsa anlayamaz.Fakat ana panoyu görmek lazım .
Köye verdiğimiz elektriği ampermetreden takip ederdik soba takınca işaretlediğim yerden yükselirdi (trafo yetersiz kışın patlardı)100 haneli köy bu arada biz anlardık oynamaları gerisini hesap et ,yeterki bulmak istensin.Eğitim hayatınızda başarılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,976
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst