Sigorta mı önce takılır KAKR mi?

Merhaba Arkadaşlar,

-Bir tesisatta ilk olarak sigorta mı takılır yoksa KAKR mı?
-Diğer bir sorumda şu: örneğin fabrikada üretim alanında kombinasyon prizleri var. Bu prizler üretimdeki bir panodan besleniyor. Hem beslendiği panoya hem de kombinasyona KAKR takılmış. Sigorta yok. Normalde burada hem panoya hem de kombinasyona KAKR+ sigorta takılmalı mı? Yoksa panoya sigorta, kombinasyona KAKR yeterli olur mu? Bu işin doğrusu nedir?
Panodaki ana sigorta + K.A.R + linye sigortaları şeklinde kullanımı uygundur.
Teknik mantığı açısından " Devre tarafında oluşabilecek bir kısa devre yüksek akımından K.A.R kontaklarını korumak" şeklinde düşünülebilir.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tam tersini yapmasanız ne olur ? Kuralla-
ra ve tekniğe efelenmek niye ?Ben yaptım
oldu / ben hep böyle yaparımcılardan iseniz ! mesele yok tabi.
Konuyu bilmiyorum ki buradayım. Kurala / Tekniğe efeleneyim diye gelmedim. Verdiğiniz cevabın teknik açıklamasını soruyorum size. Birisi böyle demişti bende böyle yapıyorum demek istemem. Her mesaja efelenecekseniz siz cevap vermeyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst