Sigara Nasıl Bırakılır?

Ben champix denedim ama beni aşırı agresifleştirmişti. O yüzden sigaraya dönüş yapmıştım.

Champix'in ciddi anlamda yan etkileri mevcut. Örneğin mide bulantısı en büyük yan etkisi. (Doğru şekilde alınırsa etki etmiyor. Yemekten hemen önce ya da hemen sonra günde iki kez) Agresiflik konusu bünyeden bünyeye değişkenlik gösterebilir ancak yüksek ihtimalle Champix'den değil nikotin yoksunluğundan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Ben iki kez Champix le ve 15 gün içerisinde sigarayı bıraktım ve hiç bir yan etkisine rastlamadım. İçerisinden çıkan prospektüste ve internet üzerinde tüm etkileri detaylı bir şekilde anlatılıyor. Geçici yan etkilerini saymazsak ve uzun vadede garantili bırakmayı düşünüyorsanız kesinlikle en etkili çözüm bence.
 
Merhaba,
Sigara akıldan çıkmaz.Ama bırakılabilir.Ben 30 sene önce günde 5 adet(tek)içerdim.BIRAKTIM.Ama hatırımdan da çıkmıyor. :)
Hele ramazanlarda iftardan sonra çayla akla ilk gelen şey,meret sigara oluyor.Sağlığınız için terketmeniz şarttır.
İf sigara=1 then kanser
else
sağlık
 
Ben elektronik sigaraya karşıyım. O cihaz anladığım kadarıyla içindeki aramalı suyu yüksek titreşimle parçalayarak buhar haline getirip içime çekmemizi sağlıyor. Normal bi insan su içtiğinde bu su yemek borusundan geçer ama biz bu elektronik sigaradan her fırt çekişimizde bu parçalarına ayrılmış su buharı nefes borumuzdan akciğerlerimize gidecektir. Buda zamanla akciğerlerimizde su toplanmasına sebep olacaktır. ( Allah korusun diyorum ve elektronik sigarayı elime bile almıyorum )
Konuyla ilgili eksik biliyor olabilirim konuya daha çok hakim biri ekleme yaparsa bende aydınlanmış olurum.
Kardeşim bende elektronik sigara olayını 1 ay araştırdım neredeyse bütün yorumları okudum. Kullanıcılar çok memnun fakat henüz kanıtlanmış bir zararı yok çünkü hikayesi henüz o kadar uzun değil. Fakat tütünün içinde milyonlarca zehirli madde var lakin elektronik sigaranın icindeki maddeler belli mesela en önemlisi zifir yok zaten kanser yapanda zifir .. su buharı olayına gelince onu pek bilmiyorum buhar odalari insana iyi geliyor aslında ;)
 
Bitince söndürüp, bırakırsın yenisini yakana dek.
 
Sigara dopamin hormonunu artırır . Bağımlılık yapanda dopamin hormonudur. Sigarayı bırakınca dopamin hormonu champix vs ilaçlarla artırılıyor. Ve sigara iştahı köreltilmeye çalışılıyor. Sigara bırakınca kilo alma sebebide dopamin azalmasıdır. Dopamin eksikliğinde yaşlılıkta oluşan hastalıklar depresyon alzaymır parkinson ve bunamadır. Dopamin insanın hareketli kalmasını ve beynin çalışmasını sağlayan bir hormondur.
Tamam sigara zararlıdır fakat yararlı taraflarıda vardır.
 
Sayın @SoruSorma ben 56 yaşındayım. 18 Yaşında başladığım üniversite deki Arkadaşımın her teneffüste bir sigara tutması üzerine " ulan çocuğa ayıp oluyor bir paket te ben alayım " diyerek başladım sigaraya. Gün de 1 -1,5 paket olarak içtim. 2016 Nisan'ına kadar da defalarca bıraktım :) . Kimisi akşamdan sabaha , kimisi bir kaç aylığına , kimi zaman desteksiz , kimi zaman Akupunktur , göbeğe takılan metal bir zımbırtı , Nikotin bandı , Sakız vs vs vs destekli 36 yıl mücadele ettim . Her seferinde de bir müddet sonra yenildim ve tekrar başladım . 2016 başında iken Nisan Ayında umre ye gideceğim belli oldu. Başladım ben hergün kendime telkin etmeye yola çıkarken sigarayı bırakacağım diye . Giderken de Yanıma sigara almadım. Harem-i Şerife ulaşınca da elime zemzemi Alıp dua ettim. Orada kaldığım 10 gün boyunca da canım sigara isteyince doğruca Kabe'ye gidip zemzem içtim . Enterasan vallaha bir yıla yaklaştı içmiyorum , içmekte aklıma gelmiyor . Allah'ın izni ile herhalde artık asla içmem. Ama hâlâ hayret ediyorum ömrüm boyunca kurtulamadığım bu alışkanlıktan bu kadar kolay nasıl kurtuldum. Memnun muyum ? Vallaha bazılarının söylediği gibi ; yok tat alma duygun değişir , yok nefesin açılır vs. Ben hissetmedim . Bir de yaklaşık 8 kg aldım. Bir güzel yönü bana göre pis koku yok. Bir de uyurken hırıldama kalmadı :)
 
Ama hâlâ hayret ediyorum ömrüm boyunca kurtulamadığım bu alışkanlıktan bu kadar kolay nasıl kurtuldum. Memnun muyum ? Vallaha bazılarının söylediği gibi ; yok tat alma duygun değişir , yok nefesin açılır vs. Ben hissetmedim . Bir de yaklaşık 8 kg aldım. Bir güzel yönü bana göre pis koku yok. Bir de uyurken hırıldama kalmadı :)
Unutmuşum, haklısınız birde mini bir balkonunuz oluyor, :p

Bu arada @SoruSorma ne aşamadasınız? tecrübelerinizi paylaşınki attığımız taş yerine varmışmı bilelim, baktık olmadı gelir döveriz icabında.:D

Birde örnek-ibret olsun diye yeni bir başlık açın hergün neler yaptığınızı yazın, okuyanlar uygulayanlar duacın olsun.
 
Unutmuşum, haklısınız birde mini bir balkonunuz oluyor, :p

Bu arada @SoruSorma ne aşamadasınız? tecrübelerinizi paylaşınki attığımız taş yerine varmışmı bilelim, baktık olmadı gelir döveriz icabında.:D

Birde örnek-ibret olsun diye yeni bir başlık açın hergün neler yaptığınızı yazın, okuyanlar uygulayanlar duacın olsun.

Yorum ve tavsiye bulunan herkeze teşekkür ederim.

@window_s hocam allen car ın sigarayı bırakmanın kolay yolu diye bir kitabını buldum sipariş ettim kargoyu bekliyorum. okuyanlar çok memnun

kitap linki: http://www.kitapyurdu.com/kitap/sigarayi-birakmanin-kolay-yolu/9344.html
 
Sigarayi birakmanin bir yolu da; bulunduğun şehirdeki onkoloji hastanelerine bi uğramak. Ordaki kanser hastalarinin durumunu halini görerek birakabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,801
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst