siemensin yeni ürünü Kablosuz veri iletiminde devrim. Işık hızında baglantı

ç@yl@k

Üye
Katılım
8 Ağu 2007
Mesajlar
159
Puanları
1
20100126094219_vlc.jpg



simens yaptıkları bazen bu teknolojıyı uzaylılardan aldı dedırtıriyor bana :D:D:D

Kablosuz veri iletiminde devrim...

Kablosuz bağlantılarda radyo sinyalleri devri bitiyor, bakın yerine ne geliyor?

Teknoloji devi Siemens son zamanlarda çok ilginç bir araştırma üzerinde çalışıyor. Araştırma sayesinde var olan kablosuz veri iletimi yöntemlerinin eriştiği 200Mbps hızın çok daha ötesine geçildi ve tam 500Mpbs'ye ulaşıldı.

Araştırmacılar Ostar LED ile gerçekleştirdikleri çalışmalarında ışığı, veri taşıyabilecek bir frekansta gönderdiler. Alıcı tarafta bulunan bir foto detektör ise ışığı alıp, ardından elektrik akımına çeviriyor. Siemens'e göre Visible Light Communication (VLC) yani görünebilir ışık iletişimi adını verdiği bu yeni teknolojinin sunacakları çok fazla. Daha hızlı bir veri iletişimi bunlar arasında ilk akla geleni ama var olan Wi-Fi sistemler nedeniyle birbirine karışan sinyallerin VLC sayesinde rahatlayabileceği de düşünülüyor.

VLC'nin diğer ilginç bir yönü ise geleneksel kablosuz iletişimlere göre güvenliğinin çok daha kolay sağlanabilecek olması. Alıcı tarafta bulunan foto detektörün ışığı tam olarak görmesinin gerekmesi, basit bir perde ile bile güvenlik sağlanabilmesi anlamına geliyor.

Kaynak: CHIP Online
 
Siemens amerikayı yeniden keşfediyor. Zaten ışık ile veri iletimi çoktan beri gerçekleşen bir olgu birde amatörce ışık kaynakları birbirini görecek ve görülebilir ışık olacak denmiş. Ben dahil herkez evde bunu kızılötesi ledlerle görünmeyen ışık ile yapabilir. İşin espirisi nerede merak ettim.
 
Son düzenleme:
Siemens amerikayı yeniden keşfediyor. Zaten ışık ile veri iletimi çoktan beri gerçekleşen bir olgu birde amatörce ışık kaynakları birbirini görecek ve görülebilir ışık olacak denmiş. Ben hahil herkez evde bunu kızılötesi ledlerle görünmeyen ışık ile yapabilirim. İşin espirisi nerede merak ettim.

konuyla ilgili bir ayrıntı
Mühendisler, ışığı, veri aktarabilecek bir dalga boyutuna indirgeyip frekanslar vasıtasıyla karşı tarafa aktarabiliyor. Projede Ostar LED isimli yapıdan faydalanılıyor. Teknoloji, gelecek için umut vaat ediyor.


aslında sızın kadar bu ısı yanı evde yapacak kadar konuya vakıf degılım ama hız ve verı transferını dusunursek bu kadar basıt olmayacagı kanısındayım bu gun ıcıın 500Mpbs veri iletisimi ve kullanılabılır olması cogu seyı degıstırecegıne ınanıyorum tamamıyle kendı fıkrım isin espirisine gelınce siemensın bu ısı yapmıs olmaları heralde :D
 
Son düzenleme:
Kızıl ötesinde veri iletişim hızı kayıpları çok fazla ! tabi teknoloji bunada çözüm bulur.
Bu teknolojiye senelerdir sahibiz tabi kablolu olarak kullanılması dez avantaj. Fiber kablolarda bu yolla (yaklaşık olarak) iletim yapıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst