Siemens'deki gibi FC Çağırmak veya Subroutine Çağırmak

FeRRaRi TR

Üye
Katılım
20 Ocak 2007
Mesajlar
100
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

Siemens S7-200 de olduğu gibi Sabit bir motor bloğu yapıp onu kullanmak istiyorum ancak bunu subroutine ile yapabilir miyim bilmiyorum?

Subroutine yazıyorum 65 ile çağırıp 68 ile sonlandırıyorum. Ancak bunu Main'de çağırdığımda bana IO girişi gibi bir görünüm getirmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekteki örnekte bir adet JET bloğum var ve çoklu olarak kullanabiliyorum.

Bir de RTC (Realtime Clock) Fonksiyonunu nasıl çağırır ve Saat kısmını karşılaştırmada kullanabilirim?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Subroutinide fc gibi kullanabilirsin.içeride kullanacağın değişkenleri çağırmadan önce istediğin gibi düzenleyip suroutini çağırırsan.
elinde bir fonksiyon olmuş olur.sonuçlarıda çağırdığın alt blok stackden dönünce işlersin.zaten siemensin yaptığıda bu.
hazır makro üzerine adres bindirip değişkenleri stack e basıp işlemi yaptıktan sonra ret olup kaldığın yerden devam etmek.
 
çalışır mama sana tavsiyem denemeler yapman lazım
 
Burada her subroutine içine elle değişken yazmak gerekecek bu da FC mantığına ters değil mi?
 
fatek henüz gelişmekte olan bir plc.şu an için kendin özel function oluşturamıyorsun ama anlattığım gibi yaparsan çalışır.
zaten piyasadaki bir çok plc de special function özelliği yoktur.o yüzden siemenste var diye hepsindede olacak diye bir kaide yok.
 
Yeri geliyor 100 tane motorum ve her motor için yaklaşık 15 tane değişkenim oluyor. Bunların bloklarını tek tek yapmam hem PLC yi şişirir hem de Cycle süresini uzatır benim görüşüme göre. O kadar blok için uğraşıp sonra da olmaması benim için hüsran olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,992
Son üye
plaxo

Yeni konular

Geri
Üst