Siemens Synamics V20 Solar Şarj

RuPTuR

Üye
İlk defa foruma yazıyorum çünkü bu konuda hiçbir şey bulamadım.
Konu şu;
Tarlamda güneş panelleri ile güç verdiğim dalgıç pompa kullanmaktaydım. Kuyudaki su, analizde tuzlu çıktığı için, artık kullanılamayacak. Elimde 5,5 Kw güneş paneli ve 4 kW trifaze V20 boşa çıktı.
Bu arada elektrikli araç aldım.
Güneş panellerini bir römork üstüne alıp aküsüz invertör ile araç şarj cihazımı bağlayıp aracımı şarj etmek istiyorum.
Sorum şu;
Elimdeki motor sürücüyü aküsüz invertör gibi kullanabilir miyim?
Cevap veren olursa şimdiden çok teşekkür ediyorum.

İlk defa foruma yazıyorum çünkü bu konuda hiçbir şey bulamadım.
Konu şu;
Tarlamda güneş panelleri ile güç verdiğim dalgıç pompa kullanmaktaydım. Kuyudaki su, analizde tuzlu çıktığı için, artık kullanılamayacak. Elimde 5,5 Kw güneş paneli ve 4 kW trifaze V20 boşa çıktı.
Bu arada elektrikli araç aldım.
Güneş panellerini bir römork üstüne alıp aküsüz invertör ile araç şarj cihazımı bağlayıp aracımı şarj etmek istiyorum.
Sorum şu;
Elimdeki motor sürücüyü aküsüz invertör gibi kullanabilir miyim?
Cevap veren olursa şimdiden çok teşekkür ediyorum.
yanlış bilgi vermeyim ama sizin sistemde sizin sistem de ki invertörler aküyü şarj etmek için olması lazım aküden de sabit voltaj alıp bunu 220 v a çevirmesi gerek yani direk bağlasanız çıkış voltajında sorun olabilir ve boşta ölçü aleti ile ölçerseniz sizi bu volt şaşırtadabilir yüke girince işler değişbeilir.

invertörler aküyü şarj etmek için olması lazım
güzel insan, invertörler (evirici) dc akımı ac ye çevirir. multi veya combo olmadıkları sürece böyle algılanır. yani aküyü şarj etmez. bir de bazı ges sistemlerinde ac dengeleyip 220 veya 380 ihtiyaca göre dengeleyip diğer cihazları çalıştırır. genelde pompaları. konu sahibi trifaze dediğine göre 380-400 volt ac çıkış veriyor demektir. marka model bilgileri olmadan doğru bir bilgi vermek tamamen afaki olur. sayın konu sahibi, lütfen marka model gibi bilgileri de paylaşınız. ges sistemleri için , araç şarjı için ustalarımız var etiketleyeceğim. @Mustafa KABADAYI , @rsimsek , sizlerin değerli yorumlarınızı almak lazım.

Araba şarj cihazları biraz hassas cihazlar, iyi bir topraklama olmayınca bile şarj etmiyorlar! Güneşten aküsüz düzenli bir enerji almak zor. O sebeple bildiğim ve önerebileceğim bir yöntem yok. Araştırmak lazım, güneş panellerini bahçelerindeki garajlarının üzerine konumlandırıp şarj edenleri internette görüyorum. Belli bir LFP (LiFePO4-Lityum) akü grubu ve inverter üzerinden daha sağlıklı olur kanaatindeyim.
Sürücüye hızlı bir gerilim regülatörü işi kotarabilir. Bu saydıklarım olsa olsa sahrada, şebeke olmayan yerlerde kullanılabilir. Şebeke varsa maliyete değer mi sorusu akla gelmeli!

Forum istatistikleri

Konular
130,519
Kullanıcılar
453,974
Son üye
Bülent Cemil

Yeni konular

Geri