Siemens S7-200 PLC PROGRAMI YARDIM

Katılım
9 Haz 2010
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
37
MErhaba Arkadaşlar
WinTr Scada ve S7 200 plc ile bir scada çalışmam var. Tüm Programı ve tagları bitirdim herşey çalışıyor. Ancak takıldığım bir konu hakkında yardım bekliyorum. Scada üzerinde bir objeyi o nesnenin bağlı olduğu tag devrede iken x ve y koordinatlarında hareket ettirmek istiyorum. Yani benim S7 200 programında 2 adet VW0 ve VW2 adreslerine ihtiyacım var. Bu adreslerin değerini zamana bağlı olarak nasıl değiştirebilirim. ? varsa örnek programınız paylaşırmısınız.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Kardeş WinTr kullanmadım ama Animasyon ekleme özelliği varsa PLC tarafına dokunmadan yapabilirsin.
Olmuyorsa bahsettiğin adreslere bir zaman rölesini atayarak basitçe yapabilirsin. Yani hareketin başlamasını istediğinde. Zaman rölesini aktif edecek bir Bit'i set edersin zaman rölesi saymaya başlar. Buna bağlı olarakta istediğin adreslerin değerleri zaman rölesinin değer artışına bağlı olarak değişir... İş yerindeyim PC'de program yok ama yapamazsan sonra basit bir blok yaparım... Kolay gelsin...
 
Zaman rölesi ile daha öncesinde denedim ama epey zorluyor beceremedim. ihtiyacım olan VW0 ve VW2 adreslerinin zamana bağlı artışını sağlamak önce VW0 "0"dan "100"(Değişebilir) sayısal değerine sonrasında VW0 "100" de sabit kalıp VW2 değeri 0 dan 100(değişebilir) değerine gelsin. Sonrasında ise VW0 ve VW2 adresleri sıfırlansın. ve yukardaki işlemler tekrar etsin döngü şeklinde böylelikle VW0 ı scada programında y eksenine atıycam VW2 adresini x eksenine atıycam gerekli sinyal geldikten sonra scadadaki nesne önce y ekseninde hareket edicek sonrasında 90 derece açı ile x ekseninde. Sona geldikten sonra başa dönüp aynı işlemler sinyal geldiği sürece devam edicek. Bu duruma uygun örnek bi program yazabilirsen memnun olurum teşekkürler. Aşağıda yaptığım scada ile ilgili ekran görüntüsü mevcut. Kamyona yüklenecek sandık önce aşağı sonra sağ tarafa kamyon içine doğru hareket etsin istiyorum.

yogurt-scada.jpg
 
Kardeş zaman rölesi ile olmaması için bir sebep yok. MOV_W komutunun IN değerine T1, OUT değerine VW0 yazacaksın. TONR zaman rölesi kullanarak taşıdığın nesne istediğin yere geldiğinde zaman rölesi beslemesini keserek durduracaksın. Başa dönmen gerektiğinde Zaman rölesini bir kontak vasıtasıyla resetleyeceksin.
Yada istersen encoder kullanarak sandığın gerçek hareketine senkron bir hareket elde edebilirsin. Ama bu biraz daha zor olur...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst