Siemens s7 1200 sinamic v20 modbus rtu

as.yıldırım

Usta Üye
Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,287
Puanları
181
Arkadaşlar merhaba,

Bir kaç gündür uğraştığım ama işin içinden çıkamadığım bir konu var.

S7 1200 ile V20 sürücüyü modbus rtu ile haberleştirmeye çalışıyorum ama başarılı olamadım.

V20 tarafında Cn11 makrosu seçili ve parametreler ayarlı durumda. PLC tarafında ekte fotoğraflarını görebileceğiniz gibi Comm_Load done biti true ama mb_master veri okuyamıyor .PLC de Cm1241 modülünün üzerindeki Tx ve Rx ledleri bir saniye sönüp 100 ms yanıyor.

Sorunu bir türlü çözemedim. Ne yapmam gerekiyor.

Kablo bağlantılarından şüpheleniyorum ama internette birbirinden farklı onlarca bağlantı şeması var hangi si doğru bilmiyorum.
Daha önce deneme yapıp başarılı olan varsa bana yardımcı olabilir mi ?
 

Ekli dosyalar

  • 20191129_090145.jpg
    20191129_090145.jpg
    358.5 KB · Görüntüleme: 141
  • 20191129_090232.jpg
    20191129_090232.jpg
    453.9 KB · Görüntüleme: 124
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Hiç yapmadım ama;
Profinet ile haberleştirmeniz daha kolay diye biliyorum...
 
Merhaba,

Sorunu çözdüm sayılır.

Partiy değeri 0 olduğu için haberleşmemiş. Değeri 2 yapıp, CM1241 configuration dan da parity i "even" seçince haberleşme sağlandı. Şu an hız değerini gönderip alabiliyorum. Sadece start/stop veremiyorum. Onu da çözebilirim sanırım.

Benzer sorunları yaşayan/yaşayacak olan arkadaşlar için yardımcı olabilir.

İyi çalışmalar,
 
Merhaba,

Sorunu çözdüm sayılır.

Partiy değeri 0 olduğu için haberleşmemiş. Değeri 2 yapıp, CM1241 configuration dan da parity i "even" seçince haberleşme sağlandı. Şu an hız değerini gönderip alabiliyorum. Sadece start/stop veremiyorum. Onu da çözebilirim sanırım.

Benzer sorunları yaşayan/yaşayacak olan arkadaşlar için yardımcı olabilir.

İyi çalışmalar,
İki gündür bende v15. 1241 modülü ile baykon bx11 indikatörü haberleştirmeye çalışıyorum bir türlü başarılı olamadım maalesef. :)
 
Tia portalda genel olarka modbus haberleşme diğerlerine göre daha çok uğraştırıcı :)
 
İki gündür bende v15. 1241 modülü ile baykon bx11 indikatörü haberleştirmeye çalışıyorum bir türlü başarılı olamadım maalesef. :)
nerede takıldınız yardımcı olmaya çalışayım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst