Siemens PLC ve Scada Eğitimi Hakkında

Müfredat Nasıl Olmalı?


  • Kullanılan toplam oy
    38

tigruden

Üye
Katılım
3 Ağu 2010
Mesajlar
106
Puanları
6
Yaş
36
Konum
Kocaeli
Merhaba;
uzun süredir TIA Portal ile PLC ve Scada eğitim serisi çekmek gibi bir düşüncem var. Allahtan bir mani çıkmazsa 1 ya da 2 ay içinde başlamayı planlıyorum. Sizlerden ricam müfredatla ilgili yardımcı olmanız. En başından mı başlamalıyım yoksa uygulamalar üzerinden mi gitmeliyim uygulama üzerinden gidersem ne tip uygulamalardan başlamalıyım. Komutlar için ayrı ayrı video mu çekmeliyim yoksa uygulamada mı göstermeliyim gibi cevaplayamadığım sorularım var. Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba;
uzun süredir TIA Portal ile PLC ve SCADA eğitim serisi çekmek gibi bir düşüncem var. Allahtan bir mani çıkmazsa 1 ya da 2 ay içinde başlamayı planlıyorum. Sizlerden ricam müfredatla ilgili yardımcı olmanız. En başından mı başlamalıyım yoksa uygulamalar üzerinden mi gitmeliyim uygulama üzerinden gidersem ne tip uygulamalardan başlamalıyım. Komutlar için ayrı ayrı video mu çekmeliyim yoksa uygulamada mı göstermeliyim gibi cevaplayamadığım sorularım var. Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
İlgi ile bekliyorum paylaşımlarınızı. En baştan başlamanız kendi adıma daha iyi olacaktır.
 
Bence hitap etmek istediğin kesime ve senin bu iş için ayıracağın zamana bağlı.
Eğer zamanın kısıtlı ise ileri seviye bilgiler paylaşırsan daha faydalı olur.
 
iştir kişinin ayinesi lafa bakılmaz amel hayır niyet hayır öyleyse sıfırdan başlayıp mum misali dibini aydınlatmalı acizane biz öyle yapıyoruz anlatıyoruz anlamıyormuş gib duruyorlar ama birisi bişi sordugunda biz bunu görmüştük diyorlar öyleyse anlatmak lazım kaldıki bu simens herkez bilmiyor bilse ücret talep ediyor teknik destegi yok olsa bile dalga geçiyorlar acizane mesela scada plc nin videolarına bakıp panasonic plc anlatmış biz onun videolarından makina otomasyonu yaptık bilmem anlatabildikmi saygılar şimdiden teşekkürler
 
Benim önerim; Komut setlerini anlatan tonla video mevcut piyasada zaten. Basit uygulamarıda anlatan videolar mevcut. Eğer işi hakkıyla yapacağım diyorsanız ;
1-) Uygulama üzerinden Analog giriş filtreleme ile berraber
2-) Ac sürücü kontrol (Haberleşme üzerinden )
3-) Servo motor kontrol (puls ve haberleşme üzerinden)
4-) Modbus,ethernet,profibus gibi haberleşme uygulamaları yapmak .....

Bunlar üzerinde durursanız birçok kişinin işini görecektir.
 
Sn @hkn_blt un da belirttiği gibi DI/DQ timer counter , yükselen kenar , düşen kenar , compare vb uygulamalarına hiç girmeyin. bunlarla alakalı istemediğimiz kadar video doküman vs var.

Şahsi tavsiyem piyasada yeterli kaynak olmayan , endüstiyel haberleşme sistemlerinden bahsedin. Asenkron motorları servo motorları endüstriyel haberleşme ile kontrol etmek gibi uygulamalar yapabilirsiniz.Servo motorda özellikle S120 serisini kontrol eden videolar yok denecek kadar az.

Bunlara ilave olarak Modbus TCP/IP Profibus uygulamaları da faydalı olacaktır diye düşünüyorum.Mesela Ethernet çıkışa sahip olan bir elektronik karttan ve ya X marka bir sürücüden Modbus TCP/IP protokolü ile nasıl veri alabiliriz ve nasıl veri yazabiliriz.Bunlar çok faydalı olur diye düşünüyorum.

Yapacağınız çalışmaları merakla bekliyor , harcayacağınız emek için şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Öncelikle cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.
Bugün bir kısım video çekme girişimim oldu. Videoyu çekerken aklımda oluşan çeşitli zorluk seviyelerinde uygulama senaryoları çıkartıp bu senaryoların uygulamalarını çekmek daha mantıklı geldi. Pozisyonlama konusunda tecrübeli olmadığımdan şu etapta o tip uygulamalara girmeyeceğim ancak haberleşme uygulamaları v.b. yapabiliriz. Eğer elinizde x marka bir plc ile yaptığınız senaryoları ya da eğitim amaçlı yayınlanmış ancak bir motoru sağa sola çalıştırın ötesine geçebilen senaryolar varsa buradan paylaşırsanız sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,717
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst