Siemens PLC, SCADA ve TP170A program yedeği nasıl açılır?

hasakin

Üye
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
53
Puanları
1
Bir projede uygulanmış olan: CPU 314C-2DP bulunan PLC sistemi ile winCC Scada ve TP170A program yedekleri ile bir CD de kayıtlı olarak karşılaştım. Bu programların içeriklerini nasıl açıp görebilir, değişiklikler yapabilirim. Bu işlemi gerçekleştirebilmem için hangi yazılımların bilgisayarımda kurulu olması gerekir? Bilgisayarımda windows XP SP2, Step 7 V5.4 Professional, WinCC programları mevcut. Bu konuları ögrenme aşamasındayım. Konunun uzmanı arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sayın mustak sizin söylediğiniz gibi PLC yedeğini açmayı denedim. Bendeki PLC yedeği hep klasör şeklinde ve step ise dosya açacak şekilde olduğundan açma işlemini gerçekleştiremedim. WinCC de scada yedeğini de açamadım. Yeni bir öneriniz olursa tekrar denemek isterim. Yardımın için teşekkür ederim.
 
Mustak bey PLC yedeğini sizin son öneriniz doğrultusunda açtım. Yalnız bazı FB açılışlarında "The block is protected" uyarısı aldım ve içeriğini göremedim. Korunmuş olan bu FB 'lerin korumasını kaldırmak mümkün mü, nasıl kaldırabilirim?
Scada için aynı benzer denemeyi yaptım ama açamadım. TP170 açmak için Protool yazılımını henüz kuramadığım için deneme yapamadım.
Yardımların için çok teşekkür ederim. İlave bilgiler için de desteklerinizi rica ediyorum.
 
Sayın Mustak arkadaşım, sayende FB leri de açtım. Bir de winCC scadayı sayende açabilirsem bana çok büyük iyilik yapmış olacaksın. WinCC yi paylaşımım uygun olmaz. Sizden ricam resimlerle anlatarak yardımcı olursanız tekrar açmayı deneyeceğim. Sizin bu konularda uzman olduğunuza ve çözüm önereceğinize inanıyorum. Teşekkürler.
 
arkadaşım bizimlede paylaşmak istermisin??????
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst