Siemens Logo comfort programı hakkında

barisb2

Üye
Katılım
8 May 2008
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
Ben siemens logo soft comfort programını öğrenmeye çalışıyorum arkadaşlar aşağıda verdiğim dijital girişlerin ne işe yaradıklarını ve hangi çalışma alanlarında nasıl kullanıldığını anlatabilirmisiniz?
cursor key
shift register bit
status 0 low
status 1 high
open connector
flag
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
open connector:Kullanılmayan bir bloğun çıkışını (örneğin mesaj metinleri) "açık konnektör" blok ile karşılıklı bağlayın

status 0 low:Blok girişini lojik lo (lo = low/düşük) olarak set etmek suretiyle daimi lojik ?0’ ya da 'L' durumuna sokabilirsiniz.

status 1 high:Blok girişini lojik hi (hi = high/yüksek) olarak set etmek suretiyle daimi lojik ?1’ ya da 'H' durumuna sokabilirsiniz.

flag: Bayrak bunları dışarıya çıkış vermeden program içinde kullanabilirsin (Merker)

shift register bit:Shift register fonksiyonu bir giriş değerini okumak ve bitleri değiştirmek (shift) için kullanılabilir. Çıkış değeri yapılandırılan kayıt kaydırma biti ile uyumludur. Değiştirme yönü özel bir girişte değiştirilebilir.

cursor key: Logo üzerindeki yön tuşlarını dijital giriş gibi adresleyip programında kullanmana yarar
 
Öncelikle cevabın için tşk ler ben yine bazılarını anlayamadım arkadaşım.

Şimdi open connector : anladığım kadarıyla mesela or kapısı dört adet girişi var ve ben bu girişlerden sadece ikisini kullancam geriye kalan iki girişi x yapiyorum ve o iki giriş yokmuş gibi sayıyor logo doğru anladıysam.

status high ve low girişleride; soğutma sistemlerinde gaz veya yağ basınç otomatiklerinin alcak ve yüksek başıncların çalıştırılmasında kolaylık sağlayan yapılmış iki adet giriş sanırım

Flag : örneğin bir devreyi çalıştırdım logo icersinde ama onun cıkış olmasını istemiyorum bu durumda oraya flag ekliyorum.

shift register bit ve cursor key girişlerini de hic anlamadım arkadaşım cursor key logo üzerindeki yön tuşlarını aktif etmekle ilgili birşeylermiş ama aktif olunca bana ne sağlıyor?
Tekrar yardımcı olursan sevinirim.

ben bu güne kadar logo üzerinde hic programlama yapmamıştım bu gün biraz denedim hep logo soft comfort üzerinde bakiyordum. Mesela logo soft comfort ta open connectoru alıp kapıların girişlerine takmaya çalışıyordum ama olmuyordu şimdi logo üzerinde yapılabiliyormuş onu anladım :D
 
Status high ve low girişleri always on ve always off bitleri gibi kullanılabilir.
Shift register özel bir bloktur üzerine çift tıklayıp yardımı tıklarsan diagramını görebilirsin.
Cursor key: (daha önce kullanmadım) Logo üzerindeki yön tuşlarını programında kullanmana yarar. Mesela C1 i kullandın logo üzerindeki yukarı tuşuna bastığında C1in 1 olur.
Open Connectör: Bu bloğu örneğin mesaj bloğu kullandın bunun çıkışına mutlaka birşey bağlaman gerekir buna ihtiyacın yoksa open connectörü bağlayabilirsin
 
öncelikle cevabın için tşk ler arkadaşım.

Ben bu shift register, high ve low fonksiyonlarını anlayamadım gercekten bu fonksiyonlar nerde kullanılır hangi devreyi yaparken hangi amaçla kullanılır anlayamadm.Onları bilsem belki daha faydalı olurdu bana

veya bu üc fonksiyon için bana simulasyonu yapışmış bir örnek gönderirseniz sevinirim arkadaşlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst